24-те най-добри храни и добавки за полова мощ

24-те най-добри храни и добавки за полова мощ

24-те най-добри храни и добавки за полова мощ

Както всяка част на тялото, така и мъжката репродуктивна система се нуждае от правилните хранителни вещества за оптимално здраве - от функциониране до плодовитост. Различни проучванията са изолирали няколко хранителни вещества, които са особено полезни.

1. Цинк
Има причина Казанова да има репутация на добър любовник. Твърди се, че е изяждалдве дузини стриди всекиден, които са с най-високо съдържание на цинк. В съвременната епоха, хората с по-високи нива на цинк в организма си показали, че имат по-голямо желание за секс, отколкото тези с по-ниски нива. Това е така, защото минералът е от съществено значение за производството на тестостерон. В едно проучване за храненето, мъжете с недостиг на цинк, които са приемали допълнително цинк в продължение на шест месеца, удвоили нивата си на тестостерон. Друго осемседмично проучвание, публикувано в списанието на Международното общество за спортно хранене, установили, че футболните играчи от колеж (участващи в изследването), приемали вечер хратилента добавка цинк, са повишили нивата си на тестостерон.

2. Витамин В12
Това е един витамин от В-групата, който трябва задължетилно да включите в диетата си. Един доклад от Харвардския университет изтъкнал проучване, което свързва ниските нива на В12 с еректилната дисфункция. Причинно-следствената връзка не е спомената, но витамин В12 се използва от всяка система в организма, особено в клетъчния метаболизъм и производството на кръв - два основни фактора за получаване и поддържане на качествена ерекция.

3. L-аргинин
Аминокиселината L-аргининът се превръща в азотен оксид, природно възникващ газ, който кара кръвоносните съдове да се отпуснат и да улеснят притока на кръв, помагайки ви да останете твърди. Можете да намерите изобилие от хранителни вещества в стридите, но и като хранителна добавка. Максималната доза е 400-6000 милиграма дневно.

4.Витамин D
Слънчевият витамин ще осветли нещата в спалнята. В едно неотдавнашно проучване, публикувано в Journal of Sexual Medicine, италиански учени са установили, че от 143 мъже с еректилна дисфункция, 80% са имали по-ниски от оптималните нива на витамин Д, а при мъжете с тежка еректилна дисфункция са средно с 24% по-ниски нива на витамин D, отколкото при по-леко състояние. Те предполагат, че ниските нива на витамин D увреждат кръвоносните съдове и водят до недостиг на азотен оксид.

5. Витамин С
Витамин С е свързан с по-висок брой сперматозоиди. Можете да го получите по естествен начин от ягоди, малини и боровинки, които са антоцианини (цветни растителни химикали) и помагат за запазването на артериите, за засилване на циркулацията и качеството на ерекцията. В магазините за хранителни добавки ще откриете всякакви мегадози - избягвайте тези. Те могат да причинят повече вреда, отколкото полза.

6. Семена от Horny Goat
Използвано в продължение на векове за лечение на ниско либидо и еректилна дисфункция в китайската медицина. Потенциалната ефикасност на билката е показана в проучване от 2010 г., публикувано в Journal of Sexual Medicine. Учените добавили хранелната добавка към диетата на плъхове и открили, че имат подобрена еректилна функция. Друго проучване показа, че добавката може да блокира разлагането на cGMP, койт отпуска ерекцията.

7. Ленено масло
Това скромно масло, отдавна засенчено от маслото от маслини и кокос, заслужава място във вашата диета. Гръцките учени установили, че мъже на средна възраст, които консумират ленено масло, значително са намалили показанията на кръвното налягане. Високото кръвно налягане може да доведе до еректилна дисфункция, тъй като уврежда артериите и прави кръвното налягане неестествено.

8. Яйца
Тестостеронът произлиза от холестерол, а яйцата са най-здравословният начин да получитедостатъчно от добрия вид (LDL) холестерол. Плюс това, яйцата са богати на холин, мощен естествен химикал, който не само изгаря мазнините, но и може да подобрите ерекцията си. Холинът предизвиква производството на азотен оксид (NO), който отпуска артериите в пениса и дава възможност на кръвния поток да свърши работата си. Холинът е предшественик на ацетилхолин, невротрансмитер, който контролира сексуалното поведение чрез своята активност в мозъка. По-високо ниво на AcH се свързва с по-често практикуване на секс, и по-интензивни и по-дълги оргазми.

9. Магнезий
Минерал, участващ в развитието на мускулите, мускулите са от съществено значение за репродуктивната функция при мъжете от всяка възраст и ниво на активност. Едно проучване, което сравнява спортистите с неактивни индивиди, установи, че допълването с 22 mg магнезий на килограм телесно тегло в течение на четири седмици повишава нивата на тестостерон в двете групи. И две отделни проучвания, еднатагрупаса мъже на възраст над 65 години и втора на по-млада на възраст 18-30 години, представят същото заключение: нивата на тестостерон (и мускулната сила) са пряко свързани с нивата магнезий в тялото.

10.Фолиева киселина
Поддържайте плувците си във форма с фолиевата киселина. Недостигът може да доведе до увеличаване на сперматозоидите с хромозомни аномалии. Едно проучване показа, че субфертилните мъже, които са приемали фолиева киселина и цинк, са имали 74% увеличение на броя на сперматозоидите.

11. L-цитрулин
Тази аминокиселина може да накара кръвоносните съдове да се отпуснат, подобно при приема на Виагра. Веднъж погълната, тя се превръща в аминокиселина, наречена аргинин, която разширява кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. L-цитрулин може да се получи естествено чрез динята. При нея не са определени стандартна доза.

12. Кверцетин
Естественият състав на кверцетин блокира ензим, който кара тялото да отделя тестостерона през бъбреците, като по този начин увеличава количеството на циркулиращия тестостерон в кръвта. Това е добре, защото повече тестостерон се равнява на по-високо либидо. Черешите са само една от най-добрите храни за кверцетин.

13. Катуаба (Catuaba)
Този амазонски афродизиак идва от дърво, растящо в Бразилия, където племената традиционно го използват за повишаване на либидото, импотентност и нервност. Активните съединения на растението, катуаба А и В, изглежда действат върху ерогенните центрове в мозъка, така че е възможно да изпитате еротични сънища, докато приемате катуба.

14. Селен
Селенът, открит в бразилските ядки, черния дроб и стридите, е минерал, който играе важна роля в здравето на хормоните. Човек се нуждаете отмного малко количесетво за здрави сперматозоиди, но и малкия дефицит може да бъде катастрофален за репродуктивното здраве. В едно проучване, мъжете, които са имали по-нисък тестостерон и са били безплодни, са имали значително по-ниски нива на селен от тази на фертилната група. Допълването с минерала подобрило и увеличило качеството на спермозоидите с 56%. Второто проучване на British Journal of Urology, което включва 69 безплодни мъже с ниски нива на минерала, открива, че селена може значително да подобри подвижността на сперматозоидите, свързана с дефицит на тестостерон.

15. Витамин А
Едно проучване, публикувано в списание Fertility and Sterility, което анализира ефекта на различнитеплодове и зеленчуци върху качеството на сперматозоидите, открило, че морковите имат най-добри резултати за броя и подвижността на сперматозоидите.Мъжете, които приемали най-много моркови, подобрили ефективността на сперматозоидите с 6,5 до 8%. Учените от Харвард приписват заслугите на каротеноидите, мощни антиоксидантни съединения в морковите, които помагат на организма да произвежда витамин А.

16. Мюйра пума (Muira Puama)
Едно проучване от 2000 г., проведено в Института по сексология в Париж установи, че мюйра пума - бразилски храст, традиционно използва в южноафриканската народна медицина като афродизиак, повишава либидото и силата на ерекция при повечето мъже, които се оплакват от импотентност и липса на сексуално желание. Други изследвания показват, че тази радостна билка също противодейства на хроничния стрес, депресията и нервното изтощение.

17. D-аспарагинова киселина
Доказано е, че D-аспарагиновата киселина временно повишава ниските нива на тестостерон, което може да повиши либидото и ерекцията, и да подобри качеството на спермата при безплодни мъже.

18. Листа от Дамяна (Damiana Leaf)
Тъй като намалява тревожността и задръжките, тоникът на тази нервна тоник ви помага да станете по-спокойни и податливи на възбуда.

19. Годжи
Плодовете годжи са били използвани в продължение на хиляди години в китайската медицина, за да помогнат за увеличаване на енергията и повишаване на освобождаването на хормони. Годжи също е полезен за увеличаване на кръвния поток, който спомага за оксидиране на всички клетки и тъкани на тялото, включително сексуалните органи , което от своя страна увеличава либидото.

20. Екстракт от кора на йохимбе
Този екстракт от дървесна кора “насочва” повече кръв към гениталиите, като може да предизвика нервност и да повиши вече съществуващото високо кръвно налягане (затова избягвайте да го приемате, ако страдате от сърдечно или бъбречно заболяване). Също така може да взаимодействат отрицателно с антидепресанти.

21.Ниацин (Витамин В3)
Когато става въпрос за поддържане на либидото ви, витамините от група В, открити в говеждото, черния дроб и рибата, са вашите най-добри приятели, но ниацинът (витамин В3) е особено полезен. В проучване, публикувано в Journal of Sexual Medicine, мъжете, страдащи от импотентност, които приемат добавка ниацин, съобщават за значително подобрение в представянето им в спалнята от мъжете, които са приемали плацебо.

22.Витамин Е
Установено е, че витамин Е подобрява кръвообращението, увеличава тестостерона и е свързан с повишено либидо при проучвания върху животни. Можете да го намерите на високи нива естествено в спанак, бадеми, авокадо и риба.

23.Капсаицин
Веществото, което придава пикантния вкус на пиперките, също може да ви даде някакъв “тласък” в панталоните. При проучванията при животни капсаицинът също така показва, че увеличава размера на половите органи, като едновременно с това намалява коремните мазнини. Проучване от Франция от 2014 г. също установи, че мъжете, които ядат по-пикантна храна, имат по-високи нива на тестостерон от тези, които ядат по-малко. Можете да консумирате капсаицин чрез чушки, чили или кайенска добавка.

24. Мака
Древните инки консумирали това енергизиращо перуанско растение преди битката или секс, обясни Крис Килам, етноботаник от Масачузетския университет в Амхърст. Мака увеличава сексуалния апетит, издръжливостта и плодовитостта. Едно проучване от 2008 г., проведено в клиничната и изследователската програма на Депресия в Масачузетската болница в Бостън, установи, че мака е помогнал на хората с индуцирана антидепресантска сексуална дисфункция да си възвърнат либидото си.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

МЪЖКО ЗДРАВЕ

МЪЖКО ЗДРАВЕ

24-те най-добри храни и добавки за полова мощ

24-те най-добри храни и добавки за полова мощ

Както всяка част на тялото, така и мъжката репродуктивна система се нуждае от правилните хранителни вещества за оптимално здраве - от функциониране до плодовитост. Както всяка част на тялото, така и мъжката репродуктивна система се нуждае от правилните хранителни вещества за оптимално здраве - от функциониране до плодовитост. 2019-09-19T07:41:25+03:00 24-те най-добри храни и добавки за полова мощ

<h1 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 18pt;">24-те най-добри храни и добавки за полова мощ</span></h1> <p class="text-alignjustify">Както всяка част на тялото, така и мъжката репродуктивна&nbsp;система се нуждае от правилните хранителни вещества за оптимално здраве&nbsp;- от функциониране&nbsp;до плодовитост. Различни проучванията са изолирали няколко хранителни вещества, които са особено полезни.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>1. Цинк</strong> <br />Има причина Казанова да има репутация на добър любовник. Твърди се, че е изяждалдве дузини стриди всекиден,&nbsp;които&nbsp;са с най-високо съдържание на цинк. В съвременната епоха, хората с по-високи нива на цинк в организма&nbsp;си&nbsp;показали, че имат по-голямо желание за&nbsp;секс, отколкото тези с по-ниски нива. Това е така, защото минералът е от съществено значение за производството на тестостерон. В едно проучване за храненето,&nbsp;мъжете с недостиг на цинк, които са приемали допълнително цинк в продължение на шест месеца, удвоили нивата&nbsp;си&nbsp;на тестостерон. Друго&nbsp;осемседмично&nbsp;проучвание, публикувано&nbsp;в списанието на Международното общество за спортно хранене, установили, че футболните играчи от&nbsp;колеж&nbsp;(участващи в изследването), приемали вечер хратилента добавка цинк, са&nbsp;повишили нивата си&nbsp;на тестостерон.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>2. Витамин В12</strong> <br />Това е един витамин от В-групата, който трябва задължетилно да включите в диетата си. Един&nbsp;доклад от Харвардския университет изтъкнал&nbsp;проучване, което свързва ниските нива на В12 с еректилната дисфункция. Причинно-следствената връзка не е спомената, но витамин В12&nbsp;се използва от всяка система в организма, особено в клетъчния метаболизъм и производството на кръв - два основни фактора за получаване и поддържане на качествена ерекция.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>3. <a href="https://regento.bg/product/regento-arginine-500mg-90-capsules">L-аргинин</a></strong><br />Аминокиселината&nbsp;<a href="https://regento.bg/product/regento-arginine-500mg-90-capsules">L-аргининът</a> се превръща в азотен оксид, природно възникващ газ, който кара кръвоносните съдове да се отпуснат и да улеснят притока на кръв, помагайки ви да останете твърди. Можете да намерите изобилие от хранителни вещества в стридите, но и като хранителна добавка. Максималната доза е&nbsp;400-6000 милиграма&nbsp;дневно.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>4.Витамин D</strong><br />Слънчевият витамин ще осветли нещата в спалнята. В едно неотдавнашно проучване, публикувано в Journal of Sexual Medicine, италиански учени са установили, че от 143 мъже с еректилна дисфункция, 80% са имали по-ниски от оптималните нива на витамин Д, а при мъжете с тежка еректилна дисфункция&nbsp;са средно с 24% по-ниски&nbsp;нива на витамин D, отколкото при по-леко състояние. Те предполагат, че ниските нива на витамин D&nbsp;увреждат кръвоносните съдове и водят до недостиг на азотен оксид.<br /><br /><strong>5. Витамин С</strong><br />Витамин С е свързан с по-висок брой сперматозоиди. Можете да го получите по естествен начин от ягоди, малини и боровинки, които са антоцианини&nbsp;(цветни растителни химикали) и помагат за запазването на артериите, за засилване на циркулацията и качеството на ерекцията. В магазините за хранителни добавки ще откриете всякакви мегадози - избягвайте тези. Те могат да причинят повече вреда, отколкото полза.<br /><br /><strong>6. Семена от Horny Goat</strong><br />Използвано в продължение на векове за лечение на ниско либидо и еректилна дисфункция&nbsp;в китайската медицина.&nbsp;Потенциалната ефикасност на билката&nbsp;е показана в проучване от 2010 г., публикувано в Journal of Sexual Medicine. Учените добавили хранелната&nbsp;добавка&nbsp;към диетата на&nbsp;плъхове&nbsp;и&nbsp;открили, че имат подобрена еректилна функция.&nbsp;Друго проучване показа, че добавката може да блокира&nbsp;разлагането на&nbsp;cGMP, койт&nbsp;отпуска ерекцията.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>7. Ленено масло</strong><br /> Това скромно масло, отдавна засенчено от маслото от маслини и кокос, заслужава място във вашата диета. Гръцките учени установили, че мъже на средна възраст, които консумират ленено масло, значително са намалили показанията на кръвното налягане. Високото кръвно налягане може да доведе до еректилна дисфункция, тъй като уврежда артериите и прави кръвното налягане неестествено.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>8. Яйца</strong><br /> Тестостеронът произлиза от холестерол, а яйцата са най-здравословният начин да получитедостатъчно от добрия вид (LDL)&nbsp;холестерол. Плюс това, яйцата са богати на холин, мощен естествен химикал, който не само изгаря мазнините, но и може да подобрите ерекцията си. Холинът предизвиква производството на азотен оксид (NO), който отпуска артериите в пениса и дава възможност на кръвния поток да свърши работата си. Холинът е предшественик на ацетилхолин, невротрансмитер, който контролира сексуалното поведение чрез своята активност в мозъка.&nbsp;По-високо ниво на AcH се свързва с по-често практикуване на&nbsp;секс,&nbsp;и по-интензивни&nbsp;и по-дълги оргазми.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>9. Магнезий</strong><br /> Минерал, участващ в развитието на мускулите, мускулите са от съществено значение за репродуктивната функция при мъжете от всяка възраст и ниво на активност. Едно проучване, което сравнява спортистите с неактивни индивиди, установи, че допълването с 22 mg магнезий на килограм телесно тегло в течение на четири седмици повишава нивата на тестостерон в двете групи. И две отделни проучвания, еднатагрупаса&nbsp;мъже на възраст над 65 години и втора на по-млада на възраст 18-30 години, представят същото заключение: нивата на тестостерон (и мускулната сила) са пряко свързани с нивата магнезий в тялото.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>10.Фолиева киселина</strong><br />Поддържайте плувците си във форма с&nbsp;фолиевата киселина. Недостигът може да доведе до увеличаване на сперматозоидите с хромозомни аномалии. Едно проучване показа, че субфертилните мъже, които са приемали фолиева киселина и цинк, са имали 74% увеличение на броя на сперматозоидите.<br /><br /><strong>11. L-цитрулин</strong><br />Тази аминокиселина може да накара кръвоносните съдове да се отпуснат, подобно при приема на&nbsp;Виагра. Веднъж погълната, тя се превръща в аминокиселина, наречена аргинин, която разширява кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. L-цитрулин може да се получи естествено чрез динята. При нея&nbsp;не&nbsp;са&nbsp;определени стандартна доза.<br /><br /><strong>12. Кверцетин</strong><br />Естественият състав на кверцетин блокира ензим, който кара тялото да отделя тестостерона през бъбреците, като по този начин увеличава количеството на циркулиращия&nbsp;тестостерон в кръвта. Това е добре, защото повече тестостерон се равнява на&nbsp;по-високо либидо. Черешите са само една от най-добрите храни за кверцетин.<br /><br /><strong>13. Катуаба (Catuaba)</strong><br />Този амазонски афродизиак идва от дърво, растящо в&nbsp;Бразилия, където племената традиционно го използват за повишаване на&nbsp;либидото, импотентност и нервност. Активните съединения на растението, катуаба&nbsp;А и В, изглежда действат върху ерогенните&nbsp;центрове в мозъка, така че е възможно&nbsp;да изпитате еротични сънища, докато приемате катуба.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>14. Селен</strong><br /> Селенът, открит в бразилските ядки, черния дроб и стридите, е минерал, който играе важна роля в здравето на хормоните. Човек се нуждаете отмного&nbsp;малко количесетво за здрави сперматозоиди, но и малкия&nbsp;дефицит може да бъде катастрофален&nbsp;за репродуктивното здраве. В едно проучване, мъжете, които са имали по-нисък тестостерон и са били безплодни, са имали значително по-ниски нива на селен от тази на фертилната група. Допълването с минерала подобрило и увеличило качеството на спермозоидите с 56%. Второто проучване на British Journal of Urology, което включва 69 безплодни мъже с ниски нива на минерала, открива, че селена&nbsp;може значително да подобри подвижността&nbsp;на сперматозоидите, свързана с дефицит на тестостерон.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>15. Витамин А</strong><br /> Едно проучване, публикувано в списание Fertility and Sterility, което анализира ефекта на различнитеплодове и зеленчуци върху качеството на сперматозоидите, открило, че морковите имат най-добри резултати за броя и подвижността на сперматозоидите.Мъжете, които приемали най-много моркови, подобрили&nbsp;ефективността на сперматозоидите с 6,5 до 8%. Учените от Харвард приписват заслугите на&nbsp;каротеноидите, мощни антиоксидантни съединения в морковите, които помагат на организма да произвежда витамин А.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>16. Мюйра пума (Muira Puama)</strong><br />Едно проучване от 2000 г., проведено в Института по сексология в Париж установи, че мюйра пума&nbsp;- бразилски храст, традиционно използва в южноафриканската народна медицина като афродизиак, повишава либидото и силата на ерекция при повечето мъже, които се оплакват от импотентност и липса на сексуално желание. Други изследвания показват, че тази радостна билка също противодейства на хроничния стрес, депресията и нервното изтощение.<br /><br /><strong>17. D-аспарагинова киселина</strong><br />Доказано е, че&nbsp;D-аспарагиновата киселина&nbsp;временно повишава ниските нива на тестостерон, което може да повиши либидото и ерекцията, и да подобри качеството на спермата при безплодни мъже.<br /><br /><strong>18.&nbsp;Листа от Дамяна&nbsp;(Damiana Leaf)</strong><br />Тъй като намалява тревожността и задръжките, тоникът на тази нервна тоник&nbsp;ви помага да станете по-спокойни и податливи на възбуда.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>19. Годжи</strong><br />Плодовете годжи са били използвани в продължение на хиляди години в китайската медицина, за да помогнат за увеличаване на енергията и повишаване на освобождаването на хормони. Годжи също е полезен за увеличаване на кръвния поток, който спомага за оксидиране на всички клетки и тъкани на тялото, включително сексуалните органи , което от своя страна увеличава либидото.<br /><br /><strong>20. Екстракт от кора на йохимбе</strong><br />Този екстракт от дървесна кора &ldquo;насочва&rdquo; повече кръв към гениталиите, като&nbsp;може да предизвика нервност и да повиши вече съществуващото високо кръвно налягане (затова избягвайте да го приемате, ако страдате от&nbsp;сърдечно или бъбречно заболяване). Също така може да взаимодействат отрицателно с антидепресанти.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>21.Ниацин&nbsp;(Витамин В3)</strong><br />Когато става въпрос за поддържане на либидото ви, витамините от група В, открити в говеждото, черния дроб и рибата, са вашите най-добри приятели, но ниацинът (витамин В3) е особено полезен. В проучване, публикувано в Journal of Sexual Medicine, мъжете, страдащи от импотентност, които приемат добавка ниацин, съобщават за значително подобрение в представянето им в спалнята от мъжете, които са приемали плацебо.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>22.Витамин Е</strong><br />Установено е, че витамин Е подобрява кръвообращението, увеличава тестостерона и е свързан с повишено либидо при проучвания върху животни. Можете да го намерите на високи нива естествено в спанак, бадеми, авокадо и риба.<br /><br /><strong>23.Капсаицин</strong><br />Веществото, което придава пикантния вкус на&nbsp;пиперките, също може да ви даде някакъв &ldquo;тласък&rdquo;&nbsp;в панталоните. При проучванията при животни капсаицинът също така показва, че увеличава размера на половите органи, като едновременно с това намалява коремните мазнини. Проучване от Франция от 2014 г. също установи, че мъжете, които ядат по-пикантна храна, имат по-високи нива на тестостерон от тези, които ядат по-малко. Можете да консумирате капсаицин чрез чушки, чили или кайенска добавка.<br /><br /><strong>24. Мака</strong><br />Древните инки консумирали това енергизиращо перуанско растение преди битката или секс, обясни Крис Килам, етноботаник от Масачузетския университет в Амхърст. Мака увеличава сексуалния апетит, издръжливостта&nbsp;и плодовитостта. Едно проучване от 2008 г., проведено в клиничната и изследователската програма на Депресия в Масачузетската болница в Бостън, установи, че мака е помогнал на хората с индуцирана антидепресантска&nbsp;сексуална дисфункция да си възвърнат&nbsp;либидото&nbsp;си.</p>

, , , , , , ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки