6 ПРИЧИНИ ДА ПРИЕМАТЕ КОЛАГЕН

6 ПРИЧИНИ ДА ПРИЕМАТЕ КОЛАГЕН

6 ОСНОВНИ ПРИЧИНИ ДА ПРИЕМАТЕ КОЛАГЕН

Колагенът е най-разпространеният протеин в тялото ви. Той е основния градивен елемент на съединителните тъкани, които влизат в състава на някои части, като сухожилия, кожа и мускули.

Колагенът има много важни функции, включително поддържането на структурата на кожата  и укрепване на костите.

През последните години, колагеновите хранителни добавки добиха популярост. Повечето колагени са хидролизирани, което означава, че колагенът е по- лесно усвоим.

Има и някои храни, които можете да консумирате, за да увеличите приема на колаген, включително свинска кожа и костен бульон.

Консумирането на колаген може да има различни ползи за здравето, от облекчаване на болките в ставите до подобряване на здравето на вашата кожата.

Тази статия ще обсъди шест научно доказани ползи от приемането на колаген.

1. Може да подобри здравето на кожата

Колагенът е основен компонент на вашата кожа.Той играе роля в укрепването на кожата, плюс това може да бъде от полза за еластичността и хидратацията. С напредването на възрастта тялото ви произвежда по-малко колаген, което води до суха кожа и образуване на бръчки.

Няколко проучвания показват, че пептидите или добавките, съдържащи колаген, могат да спомогнат за забавяне на стареенето на кожата чрез намаляване на бръчките и сухотата.

В едно проучване жените, които приемали добавка, съдържаща 2,5–5 грама колаген в продължение на осем седмици, са усетили по-малко сухота на кожата и значително повишаване на еластичността `и в сравнение с тези, които не са приемали добавката колаген.

Друго проучване установия, че жените, които пиели напитка, смесена с колаген дневно в продължение на 12 седмици, са имали повишена хидратация на кожата и значително намаляване на дълбочината на бръчките в сравнение с контролната група.

Намаляващите бръчките се дължат на способността на колагеновите хранителни добавки да стимулират организма да произвежда колаген.

Освен това, приемането на колаген може да стимулира производството на други протеини, които помагат за структурирането на кожата ви, включително еластин и фибрилин.

Има и много твърдения, че добавките на колаген са полезни за предотвратяване на акне и други кожни заболявания, но те не се подкрепени от научни доказателства.

Можете да си купите колаген добавки тук.

Заключение:
Приемането на добавки, които съдържат колаген, може да бъде полезно за забавяне на стареенето на кожата.

2.Спомага за облекчаване на болки в ставите

Колагенът помага да се поддържа целостта на хрущяла, като предпазва ставите.

Тъй като количеството на колагена в тялото ви намалява с напредването на възрастта, рискът от развитие на дегенеративни ставни заболявания като остеоартрит се увеличава .

Някои проучвания показват, че приемането на колагенови добавки може да помогне за подобряване на симптомите на остеоартрит и намаляване на общата болка в ставите.

В едно проучване, 73 спортисти, които консумират 10 грама колаген ежедневно в продължение на 24 седмици, са претърпели значително намаляване на болките в ставите при ходене и в покой в сравнение с плацебо групата .

В друго проучване, възрастни са приемали два грама колаген ежедневно в продължение на 70 дни. Тези, които са приемали колаген, са имали значително намаляване на болките в ставите и са били по-способни да се включат във физическа активност, отколкото тези, които не са го приемали.

Учените са предположили, че допълнителният колаген може да се натрупва в хрущяла и стимулира производството на колаген. Те предполагат, че това може да доведе до по-ниско възпаление, по-добра подкрепа на ставите и намалена болка.

Ако искате да опитате да приемате колагенова добавка за потенциалните му болкоуспокояващи ефекти, проучванията показват, че трябва да започнете с доза от 8 - 12 грама дневно.

Заключение:
Доказано е, че приемането на колагенови добавки намалява възпалението и стимулира синтеза на колаген в организма. Това може да спомогне за облекчаване на болката при хора със ставни заболявания като остеоартрит.

3. Може да предотврати загубата на кости

Костите ви са направени предимно от колаген, който им придава структура и спомага за запазването им.

Тъй като колагенът в тялото ви се влошава с напредването на възрастта, костната маса също. Това може да доведе до състояния като остеопороза, която се характеризира с ниска костна плътност и свързана с по-висок риск от костни фрактури.

Проучванията показват, че приемането на добавки за колаген може да има определени ефекти в организма, които помагат да се спре разграждането на костите, което води до остеопороза.

В едно проучване жени са приемали калциева добавка, комбинирана с 5 грама колаген или калциева добавка и без колаген,ежедневно в продължение на 12 месеца. Към края на проучването, жените, приемащи добавка на калций и колаген, имат значително по-ниски нива на протеини в кръвта, които насърчават разграждането на костите, отколкото тези, които приемат само калция.

Друго проучване открива сходни резултати при 66 жени, които приемат 5 грама колаген ежедневно в продължение на 12 месеца. Жените, които са приемали колагена, са се увеличили до 7% в тяхната костна минерална плътност (BMD), в сравнение с жените, които не са консумирали колаген.

Костната минерална плътност е мярка за количеството минерали, като калций, във вашите кости. Ниската BMD е свързана със слаби кости и развитие на остеопороза.

Тези резултати са обещаващи, но са необходими повече изследвания върху хора, преди да може да се потвърди ролята на колагеновите добавки в здравето на костите.

Заключение:
Консумирането на колагенови добавки може да помогне за намаляване на риска от костни нарушения като остеопороза. Те имат потенциала да помогнат за повишаване на BMD и по-ниски нива на протеини в кръвта, които стимулират разграждането на костите.

4. Може да увеличи масата на мускулите

Между 1-10% от мускулната тъкан се състои от колаген. Този протеин е необходим, за да поддържате вашите мускули силни и правилно функциониращи.

Проучванията показват, че добавките на колаген спомагат за увеличаване на мускулната маса при хора със саркопения, загуба на мускулна маса, която се случва с възрастта.

В едно проучване 27 немощни мъже са приемали 15 грама колаген, докато участват в програма за упражнения ежедневно в продължение на 12 седмици. В сравнение с мъжете, които са упражнявали, но не са приемали колаген, те са получили значително повече мускулна маса и сила.

Изследователите предполагат, че приемането на колаген може да стимулира синтеза на мускулни протеини, като креатин, и може също да стимулира мускулния растеж след тренировка.

Заключение:
Изследванията показват, че консумиранетзо на добавки за колаген повишава мускулния растеж и сила при хора със загуба на мускулна маса.

5. Насърчава здравето на сърцето

Учените са предположили, че приемането на добавки за колаген може да помогне за намаляване на риска от заболявания, свързани със сърцето.

Колагенът осигурява структура на артериите, кръвоносните съдове, които пренасят кръвта от сърцето ви към останалата част от тялото ви. Без достатъчно колаген, артериите могат да станат слаби и крехки.

Това може да доведе до атеросклероза, заболяване, което се характеризира със стесняване на артериите. Атеросклерозата има потенциал да доведе до инфаркт и инсулт.

В едно проучване 31 здрави възрастни са приемали 16 грама колаген ежедневно в продължение на шест месеца. В края на периода те са претърпели значително намаляване на скованосттана артериите в сравнение с преди да започнат да приемат добавката .

Освен това те повишават нивата на “добър” HDL холестерол средно с 6%. HDL е важен фактор за риска от сърдечни заболявания, включително атеросклероза.

Въпреки това са необходими повече изследвания за ролята на колагенните добавки в здравето на сърцето.

Заключение:
Приемането на добавки за колаген може да помогне за намаляване на рисковите фактори, свързани със сърдечни заболявания като атеросклероза.

6. Други ползи за здравето

Колагеновите добавки могат да имат и други ползи за здравето, но те не са изследвани подробно.

Коса и нокти: Приемането на колаген може да увеличи силата на ноктите ви, като предотврати крехкостта им. Освен това, тя може да стимулира косата и ноктите да растат по-бързо.

Здравословното състояние на червата: Въпреки че няма научни доказателства в подкрепа на това твърдение, някои здравни специалисти насърчават употребата на колагенни добавки за лечение на чревната проницаемост или синдрома на спукване на червата.

Здраве на мозъка: Няма проучвания за ролята на колагеновите добавки в здравето на мозъка. Въпреки това, някои хора твърдят, че подобряват настроението и намаляват симптомите на тревожност.

Загуба на тегло: Някои смятат, че приемането на добавки за колаген може да насърчи загуба на тегло и по-бърз метаболизъм. Няма проучвания в подкрепа на тези твърдения.

Въпреки че тези потенциални ефекти са обещаващи, е необходимо изследване, преди да могат да се направят официални заключения.

Заключение:
За колаген добавки се твърди, че насърчават мозъка, сърцето и червото здраве, както и че спомагат за контрол на теглото, и поддържат здрави косата и ноктите. Понастоящем обаче има малко доказателства за тези ефекти.

Храни, които съдържат колаген

Колагенът се намира в съединителната тъкан на животните. По този начин, храни като пилешка кожа, свинска кожа, говеждо и риба са източници на колаген.

Храните, които съдържат желатин, като костна бульон, също осигуряват колаген. Желатинът е протеиново вещество, получено от колаген след като е било приготвено.

Необходими са повече изследвания, за да се определи дали яденето на богати на колаген храни всъщност спомага за увеличаване на колагена в тялото ви. Не е имало човешки изследвания за това дали богатите на колаген храни имат същите ползи като добавките.

Колагенът в храната се разделя на отделни аминокиселини и пептиди чрез храносмилателни ензими.

Колагенът в добавките вече е разграден или хидролизиран, поради което се смята, че се абсорбира по-ефективно от колагена в храните.

Заключение:
Някои храни съдържат колаген, включително животински храни и костен бульон. Но тяхната абсорбция не е толкова ефективна, колкото тази на хидролизирания колаген.

Колаген странични ефекти

В момента няма много известни рискове за приемане на колагенови добавки. Въпреки това, някои добавки са направени от обичайни хранителни алергени, като риба, миди и яйца. Хората с алергии към тези храни трябва да избягват добавките на колаген, направени с тези съставки, за да предотвратят алергичните реакции.

Някои хора също така съобщават, че колагеновите добавки оставят траен лош вкус в устата.

Освен това, добавките на колаген имат потенциал да причинят странични ефекти на храносмилането, като чувство за пълнота и киселини.

Независимо от това, тези добавки изглеждат безопасни за повечето хора.

Заключение:
Колагеновите добавки могат да доведат до странични ефекти като лош вкус в устата, киселини и пълнота. Ако имате алергии, не забравяйте да закупите добавки, които не са направени от източници на колаген, към които сте алергични.

Обобщение

Приемането на колаген е свързано с редица ползи за здравето и много малко известни рискове.

За начало добавките могат да подобрят здравето на кожата чрез намаляване на бръчките и сухотата. Те също могат да помогнат за увеличаване на мускулната маса, предотвратяване на загубата на костна тъкан и облекчаване на болката в ставите.

Хората съобщават за много други ползи от колагенните добавки, но те не са проучени много.

Въпреки, че някои храни съдържат колаген, не е известно дали колагенът в храната има същите ползи като добавките.

Колагенови добавки обикновено са безопасни, доста лесни за употреба и определено си струват да се опитат за потенциалните им ползи.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

АНТИЕЙДЖИНГ

АНТИЕЙДЖИНГ

6 ПРИЧИНИ ДА ПРИЕМАТЕ КОЛАГЕН

6 ПРИЧИНИ ДА ПРИЕМАТЕ КОЛАГЕН

Колагенът е най-разпространеният протеин в тялото ви. Подобрява кожата, облекчава болките в ставите и заздравява костите. Колагенът е най-разпространеният протеин в тялото ви. Подобрява кожата, облекчава болките в ставите и заздравява костите. 2019-09-19T07:40:14+03:00 6 ПРИЧИНИ ДА ПРИЕМАТЕ КОЛАГЕН

<h1 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 18pt;">6 ОСНОВНИ ПРИЧИНИ ДА ПРИЕМАТЕ КОЛАГЕН</span></h1> <p class="text-alignjustify">Колагенът е най-разпространеният протеин в тялото ви.&nbsp;Той е основния градивен елемент на съединителните тъкани, които влизат в състава на някои части, като&nbsp;сухожилия, кожа и мускули.<br /><br />Колагенът има много важни функции, включително поддържането на структурата на&nbsp;кожата &nbsp;и укрепване на костите.<br /><br />През последните години, колагеновите хранителни&nbsp;добавки добиха популярост.&nbsp;Повечето колагени са хидролизирани, което означава, че колагенът е по- лесно усвоим.<br /><br />Има и някои храни, които можете да консумирате, за да увеличите приема на колаген, включително свинска кожа и костен бульон.<br /><br />Консумирането на колаген може да има различни ползи за здравето, от облекчаване на болките в ставите до подобряване на здравето на&nbsp;вашата&nbsp;кожата.<br /><br />Тази статия ще обсъди шест научно доказани&nbsp;ползи от приемането на колаген.</p> <p><strong>1. Може да подобри здравето на кожата</strong><br /><br />Колагенът е основен компонент на вашата кожа.Той играе роля в укрепването на кожата, плюс това може да бъде от полза за еластичността и хидратацията. С напредването на възрастта тялото ви произвежда по-малко колаген, което води до суха кожа и образуване на бръчки.<br /><br />Няколко проучвания показват, че пептидите или добавките, съдържащи колаген, могат да спомогнат за забавяне на стареенето на кожата чрез намаляване на бръчките и сухотата.<br /><br />В едно проучване жените, които приемали&nbsp;добавка, съдържаща 2,5&ndash;5 грама колаген в продължение на&nbsp;осем седмици, са усетили по-малко сухота на кожата и значително повишаване на еластичността `и&nbsp;в сравнение с тези, които не са приемали добавката&nbsp;колаген.<br /><br />Друго проучване установия, че жените, които пиели напитка, смесена с колаген дневно в продължение на 12 седмици, са имали повишена хидратация на кожата и значително намаляване на дълбочината на бръчките в сравнение с контролната група.<br /><br />Намаляващите бръчките се дължат на способността&nbsp;на колагеновите&nbsp;хранителни&nbsp;добавки да стимулират организма да произвежда колаген.<br /><br />Освен това, приемането на колаген може да стимулира производството на други протеини, които помагат за структурирането на кожата ви, включително еластин и фибрилин.<br /><br />Има и много твърдения, че добавките на колаген са полезни за предотвратяване на акне и други кожни заболявания, но те не се подкрепени&nbsp;от научни доказателства.<br /><br />Можете да си купите колаген добавки <a href="https://regento.bg/category/kosti-i-stavi" target="_blank" rel="noopener">тук</a>.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;"><em>Заключение:</em></span><br /><span style="text-decoration: underline;"><em>Приемането на добавки, които съдържат колаген, може да бъде полезно за забавяне на стареенето на кожата.</em></span></p> <p class="text-alignjustify"><strong>2.Спомага за облекчаване на болки в ставите</strong><br /><br />Колагенът помага да се поддържа целостта на хрущяла, като&nbsp;предпазва ставите.<br /><br />Тъй като количеството на колагена в тялото ви намалява с напредването на възрастта, рискът от развитие на дегенеративни ставни заболявания като остеоартрит се увеличава .<br /><br />Някои проучвания показват, че приемането на колагенови добавки може да помогне за подобряване на симптомите на остеоартрит и намаляване на общата болка в ставите.<br /><br />В едно проучване, 73 спортисти, които консумират 10 грама колаген ежедневно в продължение на 24 седмици, са претърпели значително намаляване на болките в ставите при ходене и в покой в&nbsp;сравнение с плацебо групата&nbsp;.<br /><br />В друго проучване, възрастни са приемали два грама колаген ежедневно в продължение на 70 дни. Тези, които са приемали колаген, са имали значително намаляване на болките в ставите и са били по-способни да се включат във физическа активност, отколкото тези, които не са го приемали.<br /><br />Учените&nbsp;са предположили, че допълнителният колаген може да се натрупва в хрущяла&nbsp;и стимулира производството на&nbsp;колаген.&nbsp;Те предполагат, че това може да доведе до по-ниско възпаление, по-добра подкрепа на ставите и намалена болка.<br /><br />Ако искате да опитате да приемате колагенова добавка за потенциалните му болкоуспокояващи ефекти, проучванията показват, че трябва да започнете с доза от 8 - 12 грама дневно.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;"><em>Заключение:</em></span><br /><span style="text-decoration: underline;"><em>Доказано е, че приемането на колагенови добавки намалява възпалението и стимулира синтеза на колаген в организма. Това може да спомогне за облекчаване на болката при хора със ставни заболявания като остеоартрит.</em></span></p> <p class="text-alignjustify"><strong>3. Може да предотврати загубата на кости</strong><br /><br />Костите ви са направени предимно от колаген, който им придава структура и спомага за запазването им.<br /><br />Тъй като колагенът в тялото ви се влошава с напредването на възрастта, костната маса също. Това може да доведе до състояния като остеопороза, която се характеризира с ниска костна плътност и свързана с по-висок риск от костни фрактури.<br /><br />Проучванията показват, че приемането на добавки за колаген може да има определени ефекти в организма, които помагат да се спре разграждането на костите, което води до остеопороза.<br /><br />В едно проучване жени са приемали калциева добавка, комбинирана с 5 грама колаген или калциева добавка и без колаген,ежедневно в продължение на 12 месеца.&nbsp;Към края на проучването, жените, приемащи добавка на калций и колаген, имат значително по-ниски нива на протеини в кръвта, които насърчават разграждането на костите, отколкото тези, които приемат само калция.<br /><br />Друго проучване открива сходни резултати при 66 жени, които приемат 5 грама колаген ежедневно в продължение на 12 месеца.&nbsp;Жените, които са приемали колагена, са се увеличили до 7% в тяхната костна минерална плътност (BMD), в сравнение с жените, които не са консумирали колаген.<br /><br />Костната минерална плътност е мярка за количеството минерали, като калций, във вашите кости. Ниската BMD&nbsp;е свързана със слаби кости и развитие на остеопороза.<br /><br />Тези резултати са обещаващи, но са необходими повече изследвания върху хора, преди да може да се потвърди ролята на колагеновите добавки в здравето на костите.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;"><em>Заключение:</em></span><br /><span style="text-decoration: underline;"><em>Консумирането на колагенови добавки може да помогне за намаляване на риска от костни нарушения като остеопороза. Те имат потенциала да помогнат за повишаване на BMD&nbsp;и по-ниски нива на протеини в кръвта, които стимулират разграждането на костите.</em></span></p> <p class="text-alignjustify"><strong>4. Може да увеличи масата на мускулите</strong><br /><br />Между 1-10% от мускулната тъкан се състои от колаген. Този протеин е необходим, за да поддържате вашите мускули силни и правилно функциониращи.<br /><br />Проучванията показват, че добавките на колаген спомагат за увеличаване на мускулната маса при хора със саркопения, загуба на мускулна маса, която се случва с възрастта.<br /><br />В едно проучване 27 немощни мъже са приемали 15 грама колаген, докато участват в програма за упражнения ежедневно в продължение на 12 седмици. В сравнение с мъжете, които са упражнявали, но не са приемали колаген, те са получили значително повече мускулна маса и сила.<br /><br />Изследователите предполагат, че приемането на колаген може да стимулира синтеза на мускулни протеини, като креатин, и може също да стимулира мускулния растеж след тренировка.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;"><em>Заключение:</em></span><br /><span style="text-decoration: underline;"><em>Изследванията показват, че консумиранетзо на добавки за колаген повишава мускулния растеж и сила при хора със загуба на мускулна маса.</em></span></p> <p class="text-alignjustify"><strong>5. Насърчава здравето на сърцето</strong><br /><br />Учените са предположили, че приемането на добавки за колаген може да помогне за намаляване на риска от заболявания, свързани със сърцето.<br /><br />Колагенът осигурява структура на артериите, кръвоносните съдове, които пренасят кръвта от сърцето ви към останалата част от тялото ви. Без достатъчно колаген, артериите могат да станат слаби и крехки.<br /><br />Това може да доведе до атеросклероза, заболяване, което се характеризира със стесняване на артериите. Атеросклерозата има потенциал да доведе до инфаркт и инсулт.<br /><br />В едно проучване 31 здрави възрастни са приемали 16 грама колаген ежедневно в продължение на шест месеца. В края на периода те са претърпели значително намаляване на скованосттана артериите в сравнение с преди да започнат да приемат добавката .<br /><br />Освен това те повишават нивата на &ldquo;добър&rdquo; HDL холестерол средно с 6%. HDL е важен фактор за риска от сърдечни заболявания, включително атеросклероза.<br /><br />Въпреки това са необходими повече изследвания за ролята на колагенните добавки в здравето на сърцето.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;"><em>Заключение:</em></span><br /><span style="text-decoration: underline;"><em>Приемането на добавки за колаген може да помогне за намаляване на рисковите фактори, свързани със сърдечни заболявания като атеросклероза.</em></span></p> <p><strong>6. Други ползи за здравето</strong><br /><br />Колагеновите добавки могат да имат и други ползи за здравето, но те не са изследвани подробно.<br /><br /><u>Коса и нокти</u><u>: </u>Приемането на колаген може да увеличи силата на ноктите ви, като предотврати крехкостта&nbsp;им. Освен това, тя може да стимулира косата и ноктите да растат по-бързо.</p> <p class="text-alignjustify"><u>Здравословното състояние на червата</u><u>:</u>&nbsp;Въпреки че няма научни доказателства в подкрепа на това твърдение, някои здравни специалисти насърчават употребата на колагенни добавки за лечение на чревната проницаемост или синдрома на спукване на червата.</p> <p class="text-alignjustify"><u>Здраве на мозъка</u><u>: </u>Няма проучвания за ролята на колагеновите добавки в здравето на мозъка. Въпреки това, някои хора твърдят, че подобряват настроението и намаляват симптомите на тревожност.</p> <p class="text-alignjustify"><u>Загуба на тегло</u><u>:</u>&nbsp;Някои смятат, че приемането на добавки за колаген може да насърчи загуба на тегло и по-бърз метаболизъм. Няма проучвания в подкрепа на тези твърдения.<br /><br />Въпреки че тези потенциални ефекти са обещаващи, е необходимо изследване, преди да могат да се направят официални заключения.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;"><em>Заключение:</em></span><br /><span style="text-decoration: underline;"><em>За колаген добавки се&nbsp;твърди,&nbsp;че насърчават&nbsp;мозъка, сърцето и червото&nbsp;здраве, както и&nbsp;че спомагат&nbsp;за контрол на теглото,&nbsp;и поддържат&nbsp;здрави косата и ноктите. Понастоящем обаче има малко доказателства за тези ефекти.</em></span></p> <p class="text-alignjustify"><strong>Храни, които съдържат колаген</strong><br /><br />Колагенът се намира в съединителната тъкан на животните. По този начин, храни като пилешка кожа, свинска кожа, говеждо и риба са източници на колаген.<br /><br />Храните, които съдържат желатин, като костна бульон, също осигуряват колаген. Желатинът е протеиново вещество, получено от колаген след като е било приготвено.<br /><br />Необходими са повече изследвания, за да се определи дали яденето на богати на колаген храни всъщност спомага за увеличаване на колагена в тялото ви. Не е имало човешки изследвания за това дали богатите на колаген храни имат същите ползи като добавките.<br /><br />Колагенът в храната се разделя на отделни аминокиселини и пептиди чрез храносмилателни ензими.<br /><br />Колагенът в добавките вече е разграден или хидролизиран, поради което се смята, че се абсорбира по-ефективно от колагена в храните.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;"><em>Заключение:</em></span><br /><span style="text-decoration: underline;"><em>Някои храни съдържат колаген, включително животински храни и костен бульон. Но тяхната абсорбция не е толкова ефективна, колкото тази на хидролизирания колаген.</em></span><br /><br /><strong>Колаген странични ефекти</strong><br /><br />В момента няма много известни рискове за приемане на колагенови добавки.&nbsp;Въпреки това, някои добавки са направени от обичайни хранителни алергени, като риба, миди и яйца. Хората с алергии към тези храни трябва да избягват добавките на колаген, направени с тези съставки, за да предотвратят алергичните реакции.<br /><br />Някои хора също така съобщават, че колагеновите добавки оставят траен лош вкус в устата.<br /><br />Освен това, добавките на колаген имат потенциал да причинят странични ефекти на храносмилането, като чувство за пълнота и киселини.<br /><br />Независимо от това, тези добавки изглеждат безопасни за повечето хора.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;"><em>Заключение:</em></span><br /><span style="text-decoration: underline;"><em>Колагеновите добавки могат да доведат до странични ефекти като лош вкус в устата, киселини и пълнота. Ако имате алергии, не забравяйте да закупите добавки, които не са направени от източници на колаген, към които сте алергични.</em></span><br /><br /><strong>Обобщение</strong><br /><br />Приемането на колаген е свързано с редица ползи за здравето и много малко известни рискове.<br /><br />За начало добавките могат да подобрят здравето на кожата чрез намаляване на бръчките и сухотата. Те също могат да помогнат за увеличаване на мускулната маса, предотвратяване на загубата на костна тъкан и облекчаване на болката в ставите.<br /><br />Хората съобщават за много други ползи от колагенните добавки, но те не са проучени много.<br /><br />Въпреки,&nbsp;че някои храни съдържат колаген, не е известно дали колагенът в храната има същите ползи като добавките.<br /><br />Колагенови добавки обикновено са безопасни, доста лесни за употреба и определено си струват да се опитат за потенциалните им ползи.</p>

, , , , , , , , , , , , , ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки