9 причина да приемате глицин

9 причина да приемате глицин

9 причина да приемате глицин

Глицинът е аминокиселина, която тялото ви използва за създаване на протеини, от които се нуждае за растежа и поддържането на тъканите и за производството на важни вещества, като хормони и ензими.

Тялото ви естествено произвежда глицин от други аминокиселини, но също така може да се намира в богатите на протеини храни или да се приема като хранителна добавка.

Наред с това, че е компонент на протеина, глицинът има и няколко други впечатляващи ползи за здравето.

Ето първите 9 ползи за здравето и употребите на глицин.

1. Необходим за производството на мощен антиоксидант

Глицинът е една от трите аминокиселини, които тялото Ви използва, за да направи глутатион, мощен антиоксидант, който помага да защитите клетките си от окислителни увреждания, причинени от свободни радикали, за които се смята, че са в основата на много заболявания.

Без достатъчноколичество глицин, тялото Ви произвежда по-малко глутатион, което може да повлияе негативно на това как тялото Ви се справя с оксидативния стрес с течение на времето.

Освен това, тъй като нивата на глутатион естествено намаляват с възрастта, приемането на достатъчно глицин може да е от полза за Вашето здраве.

Заключение:
Глицинът помага на тялото да произвежда глутатион, важен антиоксидант, който защитава тялото Ви от увреждане на клетките.

2. Компонент на креатина

Глицинът също е една от трите аминокиселини, които тялото Ви използва за получаване на съединение, наречено креатин.

Креатинът осигурява на мускулите Ви енергия за извършване на бързи и кратки  дейностти, като вдигане на тежести и спринт.

Когато се комбинира с тренировки, е доказано, че увеличава мускулния размер, сила и издражливост.

Изследван е също така за благотворното му въздействие върху здравето на костите, мозъчната функция и неврологични състояния като болестта на Паркинсон и Алцхаймер.

Докато тялото ви естествено създава креатин и той може да бъде получен чрез Вашата диета, получаването на твърде малко глицин може да намали количеството креатин, което произвеждате.

Заключение:
Глицинът е компонент на креатина, съединение, което осигурява на мускулите Ви енергия и е свързано с други ползи за здравето, като подобрено здраве на костите и мозъчната функция.

3. Основната аминокиселина в колагена

Колагенът е структурен протеин, който съдържа големи количества глицин. Всъщност всяка трета до четвърта аминокиселина в колагена е глицин.

Колагенът е най-изобилният протеин в тялото ви. Той осигурява сила за мускулите, кожата, хрущялите, кръвта, костите и връзките.

Доказано е, че колагенаблагоприятства здравето на кожата, облекчава болките в ставите и предотвратява загубата на костна тъкан .

Затова е важно да получавате достатъчно глицин, за да подпомогнете производството на колаген в организма си.

Заключение:
Глицинът е най-разпространената аминокиселина в колагена, структурен протеин, който има няколко ползи за здравето, включително за вашата кожа, стави и кости.

4. Може да подобри качеството на съня

Много хора се борят да си починат спокойно, било защото имат проблеми със заспиването или със самият сън.

Въпреки,че има няколко начина да подобрите качеството на съня си, като например да не пиете кофеинови напитки през деня или да избягвате ярките екрани няколко часа преди лягане, глицинът също може да помогне.

Тази аминокиселина има успокояващ ефект върху мозъка Ви и може да ви помогне да заспите, като понижава основната ви телесна температура.

Изследванията при хора със проблеми със съня показват, че приемът на 3 грама глицин преди лягане намалява времето за заспиване, подобрява качеството на съня, намалява сънливостта през деня и подобрява умствената концентрация.

Поради тази причина глицинът може да бъде добра алтернатива на хапчетата за предписване за подобряване на качеството на съня през нощта и умора през деня.

Заключение:
Глицинът може да насърчи съня и да повиши качеството му чрез успокояващото му въздействие върху мозъка и способността му да понижава основната телесна температура.

5. Може да предпази черния дроб от индуцирана от алкохолна вреда

Твърде много алкохол може да има вредни ефекти върху тялото, особено върху черния дроб.

Има три основни типа алкохолно-индуцирани увреждания на черния дроб :

  • Мазен черен дроб: Натрупване на мазнини във вашия черен дроб, увеличавайки размера му.
  • Алкохолен хепатит: Причинява се от възпаление на черния дроб в резултат на продължително, прекомерно пиене.
  • Алкохолна цироза: Последната фаза на алкохолно чернодробно заболяване, настъпваща при увреждане на чернодробните клетки и заменена от тъкан на белег.

Интересното е, че изследванията сочат, че глицинът може да намали вредното въздействие на алкохола върху черния ви дроб, като предотвратява възпалението.

Доказано е, че намалява концентрациите на алкохол в кръвта на хранени с алкохол плъхове чрез стимулиране на метаболизма на алкохола в стомаха, а не в черния дроб, което предотвратява развитието на мастна чернодробна и алкохолна цироза.

Нещо повече, глицинът може също да помогне за възстановяване на черния дроб, причинено от прекомерния прием на алкохол при животни.

Докато умереното увреждане на черния дроб, причинено от алкохол, може да бъде обърнато чрез въздържане от алкохол, глицинът може да подобри процеса на възстановяване.

В проучване при плъхове с индуцирано от алкохол увреждане на черния дроб, здравето на чернодробните клетки се връщат към изходните стойности с 30% по-бързо в група, хранена с диета, съдържаща глицин в продължение на две седмици, в сравнение с контролна група.

Въпреки обещаващите находки, проучванията за ефектите на глицина върху индуцираното от алкохол увреждане на черния дроб са ограничени до животните и не могат да бъдат преведени на хора.

Заключение:
Яденето на диета с глицин намалява и отменя алкохолно увреденото чернодробно увреждане при плъхове, но ефектите му при хората са неизвестни.

6. Може да защити сърцето ви

Нарастващите доказателства предполагат, че глицинът предлага защита срещу сърдечни заболявания. Той предотвратява натрупването на съединение, което във високи количества е свързано с атеросклероза, втвърдяване и стесняване на артериите.

Тази аминокиселина може също да подобри способността на тялото ви да използва азотен оксид, важна молекула, която увеличава притока на кръв и понижава кръвното налягане.

В наблюдателно проучване при над 4100 души с болки в гърдите, по-високите нива на глицин са били свързани с по-нисък риск от сърдечни заболявания и сърдечни пристъпи при 7,4-годишно изследване.

След отчитане на лекарства за понижаване на холестерола, учените също наблюдават по-благоприятвинива на холестерол в кръвта при хора, които имат по-високи нива на глицин.

Освен това е установено, че глицинът намалява няколко рискови фактора на сърдечно заболяване при плъхове, хранени с високо съдържание на захар диета.

Яденето и пиенето на твърде много добавена захар може да повиши кръвното налягане, да повиши нивата на мазнини в кръвта ви и да насърчи натрупването на опасни мазнини около корема - всичко това може да насърчи сърдечни заболявания.

Въпреки, че са окуражаващи, са необходими повече клинични проучвания за ефектите на глицина върху риска от сърдечни заболявания при хората, преди той да бъде препоръчан.

Заключение:
Глицинът може да понижи рисковите фактори за сърдечно заболяване, като предотврати натрупването на молекула, свързана със сърдечно заболяване и като увеличи способността на тялото ви да използва азотен оксид.

7. Може да помогне на хората с диабет тип 2

Диабет тип 2 може да доведе до ниски нива на глицин.

Това е състояние, характеризиращо се с нарушена секреция и действие на инсулин, което означава, че тялото Ви не произвежда достатъчно инсулин или че не реагира правилно на инсулина, който произвеждате.

Инсулинът намалява нивата на кръвната Ви захар, като сигнализира за поемането му в клетки за енергия или съхранение.

Интересното е, че тъй като е доказано, че глицинът повишава инсулиновия отговор при хора без диабет, се предполага, че добавките с глицин могат да подобрят нарушения на инсулиновия отговор при хора с диабет тип 2.

По-високите нива на глицин са свързани с намален риск от диабет тип 2, дори след отчитане на други фактори, които са свързани със състоянието, като начин на живот.

Следователно, хората с диабет тип 2 могат да се възползват от допълването с глицин, въпреки че изследванията са твърде предварителни, за да дадат конкретни препоръки.

Ако имате диабет тип 2, най-добрият начин да намалите инсулиновата си резистентност е чрез отслабване с помощта на диета и физически упражнения.

Заключение:
Допълването с глицин може да подобри нарушеното действие на инсулина, отличителен белег на диабет тип 2. Изследванията обаче, за да се направят каквито и да било конкретни препоръки за употребата му при хора със заболяване, са недостатъчни.

8. Може да предпази от загуба на мускули

Глицинът може да намали загубата на мускули, състояние, което възниква със стареене, недохранване и когато тялото ви е под напрежение, като например рак или тежки изгаряния.

Загубата на мускули води до вредно намаляване на мускулната маса и сила, което намалява функционалния статус и може да усложни други потенциално присъстващи заболявания.

Аминокиселината левцин е проучена като лечение за загуба на мускули, тъй като силно инхибира мускулния разпад и засилва изграждането на мускулите.

Въпреки това, няколко промени в организма по време на състояния на загуба на мускули влошават ефективността на левцина за стимулиране на мускулния растеж.

Интересното е, че при мишки с мускулни загуби, изследванията показват, че глицинът е в състояние да стимулира мускулния растеж, докато левцинът не е в състояние.

Следователно глицинът обещава за подобряване на здравето, като предпазва мускулите от загуба при различни условия. Все пак са необходими повече изследвания при хора.

Заключение:
Глицинът може да запази мускулната маса при загуби, като при рак, недохранване и изгаряния, въпреки че са необходими повече изследвания при хора.

9. Лесен за добавяне към вашата диета

Можете също така да получите глицин от желатин, вещество, направено от колаген, който се добавя към различни хранителни продукти за подобряване на консистенцията.

Глицинът е лесно достъпен като хранителна добавка под формата на капсули или прах.
Приемайте колагенови добавки. Глицинът е основната аминокиселина в колагена, основният структурен протеин на съединителната тъкан, като кост, кожа, връзки, сухожилия и хрущял. Съответно можете да увеличите приема на глицин, като приемате протеини с колаген.

Безопасен ли е глицинът? Добавката с глицин е безопасна в подходящи количества. Проучванията използват до 90 грама глицин на ден в продължение на няколко седмици без сериозни странични ефекти. За сравнение, стандартната доза, използвана в проучванията, е около 3–5 грама на ден.

Заключение:
Глицинът на капсули или на прах е лесно достъпен и може лесно да се добави към любимите ви напитки и някои храни. Колагеновите добавки също са ефикасен начин да увеличите приема на глицин. И двата метода са безопасен начин да получите повече от това важно хранително вещество.

Обобщение

Глицинът е аминокиселина с много впечатляващи ползи за здравето. Вашето тяло се нуждае от глицин, за да направи важни съединения, като глутатион, креатин и колаген. Тази аминокиселина може също така да защити черния ви дроб от здравословни проблеми, причинен от алкохол и да подобри качеството на съня и здравето на сърцето. Нещо повече, глицинът може също да е от полза за хората с диабет тип 2 и да предпази от загуба на мускулна маса. Можете да увеличите приема на това важно хранително вещество, като консумирате някои месни продукти, като го добавите в менюто си или като го приемате чрез колаген.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

СПОРТ

СПОРТ

9 причина да приемате глицин

9 причина да приемате глицин

Глицинът е компонент на креатина и колаген. Подобрява качеството на съня. Предпазва от загуба на мускули. Глицинът е компонент на креатина и колаген. Подобрява качеството на съня. Предпазва от загуба на мускули. 2019-09-19T07:40:00+03:00 9 причина да приемате глицин

<h1 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 18pt;">9 причина да приемате глицин</span></h1> <p class="text-alignjustify">Глицинът е аминокиселина, която тялото ви използва за създаване на протеини, от които се нуждае за растежа и поддържането на тъканите и за производството на важни вещества, като хормони и ензими.<br /><br />Тялото ви естествено произвежда глицин от други аминокиселини, но също&nbsp;така може да&nbsp;се намира в богатите&nbsp;на протеини храни или да&nbsp;се приема като хранителна добавка.<br /><br />Наред с това, че е компонент на протеина, глицинът има и няколко други впечатляващи ползи за здравето.<br /><br />Ето първите 9 ползи за здравето и употребите на глицин.</p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>1. Необходим за производството на мощен антиоксидант</strong></span><br /><br />Глицинът е една от трите аминокиселини, които тялото Ви използва, за да направи глутатион, мощен антиоксидант, който помага да защитите клетките си от окислителни увреждания, причинени от свободни радикали, за които се смята, че са в основата на много заболявания.<br /><br />Без достатъчноколичество&nbsp;глицин, тялото Ви произвежда по-малко глутатион, което може да повлияе негативно на това как тялото Ви се справя с оксидативния стрес с течение на времето.<br /><br />Освен това, тъй като нивата на глутатион естествено намаляват с възрастта, приемането на достатъчно глицин може да е от полза за Вашето здраве.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Заключение:</strong><br /><span style="text-decoration: underline;">Глицинът помага на тялото да произвежда глутатион,&nbsp;важен антиоксидант, който защитава тялото Ви от увреждане на клетките.</span><br /><br /><span style="font-size: 12pt;"><strong>2. Компонент на креатина</strong></span><br /><br />Глицинът също е една от трите аминокиселини, които тялото Ви използва за получаване на съединение, наречено креатин.<br /><br />Креатинът осигурява на мускулите Ви енергия за извършване на бързи&nbsp;и&nbsp;кратки &nbsp;дейностти, като вдигане на тежести и спринт.<br /><br />Когато се комбинира с тренировки, е доказано, че увеличава мускулния размер, сила и издражливост.<br /><br />Изследван е също така за благотворното му въздействие върху здравето на костите, мозъчната функция и неврологични състояния като болестта на Паркинсон и Алцхаймер.<br /><br />Докато тялото ви естествено създава креатин и той може да бъде получен чрез Вашата диета, получаването на твърде малко глицин може да намали количеството креатин, което произвеждате.<br /><br /><strong>Заключение:</strong><br /><span style="text-decoration: underline;">Глицинът е компонент на креатина, съединение, което осигурява на мускулите Ви енергия и е свързано с други ползи за здравето, като подобрено здраве на костите и мозъчната функция.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>3. Основната аминокиселина в колагена</strong></span><br /><br />Колагенът е структурен протеин, който съдържа големи количества глицин. Всъщност всяка трета до четвърта аминокиселина в колагена е глицин.<br /><br />Колагенът е най-изобилният протеин в тялото ви. Той осигурява сила за мускулите, кожата, хрущялите, кръвта, костите и връзките.<br /><br />Доказано е, че колагенаблагоприятства здравето на кожата, облекчава болките в ставите и предотвратява загубата на костна тъкан .<br /><br />Затова е важно да получавате достатъчно глицин, за да подпомогнете производството на колаген в организма си.<br /><br /><strong>Заключение:</strong><br /><span style="text-decoration: underline;">Глицинът е най-разпространената аминокиселина в колагена, структурен протеин, който има няколко ползи за здравето, включително за вашата кожа, стави и кости.</span><br /><br /><span style="font-size: 12pt;"><strong>4. Може да подобри качеството на съня</strong></span><br /><br />Много хора се борят да си починат спокойно, било защото имат проблеми със заспиването или със самият сън.<br /><br />Въпреки,че има няколко начина да подобрите качеството на съня си, като например да не пиете кофеинови напитки през деня или да избягвате ярките екрани няколко часа преди лягане, глицинът също може да помогне.<br /><br />Тази аминокиселина има успокояващ ефект върху мозъка Ви и може да ви помогне да заспите, като понижава основната ви телесна температура.<br /><br />Изследванията при хора със проблеми със съня показват, че приемът на 3 грама глицин преди лягане намалява времето за заспиване, подобрява качеството на съня, намалява сънливостта през деня и подобрява умствената концентрация.<br /><br />Поради тази причина глицинът може да бъде добра алтернатива на хапчетата за предписване за подобряване на качеството на съня през нощта и умора през деня.<br /><br /><strong>Заключение:</strong><br /><span style="text-decoration: underline;">Глицинът може да насърчи съня и да повиши качеството му&nbsp;чрез успокояващото му въздействие върху мозъка и способността му да понижава основната телесна температура.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>5. Може да предпази черния дроб от индуцирана от алкохолна вреда</strong></span><br /><br />Твърде много алкохол може да има вредни ефекти върху тялото, особено върху черния дроб.<br /><br />Има три основни типа алкохолно-индуцирани увреждания на черния дроб :</p> <ul class="text-alignjustify"> <li>Мазен черен дроб: Натрупване на мазнини във вашия черен дроб, увеличавайки размера му.</li> <li>Алкохолен хепатит: Причинява се от възпаление на черния дроб в резултат на продължително, прекомерно пиене.</li> <li>Алкохолна цироза: Последната фаза на алкохолно чернодробно заболяване, настъпваща при увреждане на чернодробните клетки и заменена от тъкан на белег.</li> </ul> <p class="text-alignjustify">Интересното е, че изследванията сочат, че глицинът може да намали вредното въздействие на алкохола върху черния ви дроб, като предотвратява възпалението.<br /><br />Доказано е, че намалява концентрациите на алкохол в кръвта на хранени с алкохол плъхове чрез стимулиране на метаболизма на алкохола в стомаха, а не в черния дроб, което предотвратява развитието на мастна чернодробна и алкохолна цироза.<br /><br />Нещо повече, глицинът може също да помогне за възстановяване&nbsp;на черния дроб, причинено от прекомерния прием на алкохол при животни.<br /><br />Докато умереното увреждане на черния дроб, причинено от алкохол, може да бъде обърнато чрез въздържане от алкохол, глицинът може да подобри процеса на възстановяване.<br /><br />В проучване при плъхове с индуцирано от алкохол увреждане на черния дроб, здравето на чернодробните клетки се връщат&nbsp;към изходните стойности с 30% по-бързо в група, хранена с диета, съдържаща глицин в продължение на две седмици, в сравнение с контролна група.<br /><br />Въпреки обещаващите находки, проучванията за ефектите на глицина върху индуцираното от алкохол увреждане на черния дроб са ограничени до животните и не могат да бъдат преведени на хора.<br /><br /><strong>Заключение:</strong><br /><span style="text-decoration: underline;">Яденето на диета с глицин намалява и отменя алкохолно увреденото чернодробно увреждане при плъхове, но ефектите му при хората са неизвестни.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>6. Може да защити сърцето ви</strong></span><br /><br />Нарастващите доказателства предполагат, че глицинът предлага защита срещу сърдечни заболявания. Той предотвратява натрупването на съединение, което във високи количества е свързано с атеросклероза, втвърдяване и стесняване на артериите.<br /><br />Тази аминокиселина може също да подобри способността на тялото ви да използва азотен оксид, важна молекула, която увеличава притока на кръв и понижава кръвното налягане.<br /><br />В наблюдателно проучване при над 4100 души с болки в гърдите, по-високите нива на глицин са били свързани с по-нисък риск от сърдечни заболявания и сърдечни пристъпи при 7,4-годишно изследване.<br /><br />След отчитане на лекарства за понижаване на холестерола, учените също наблюдават по-благоприятвинива на холестерол в кръвта при хора, които имат по-високи нива на глицин.<br /><br />Освен това е установено, че глицинът намалява няколко рискови фактора на сърдечно заболяване при плъхове, хранени с високо съдържание на захар диета.<br /><br />Яденето и пиенето на твърде много добавена захар може да повиши кръвното налягане, да повиши нивата на мазнини в кръвта ви и да насърчи натрупването на опасни мазнини около корема - всичко това може да насърчи сърдечни заболявания.<br /><br />Въпреки,&nbsp;че са окуражаващи, са необходими&nbsp;повече&nbsp;клинични проучвания за ефектите на глицина върху риска от сърдечни заболявания при хората, преди той да бъде препоръчан.<br /><br /><strong>Заключение:</strong><br /><span style="text-decoration: underline;">Глицинът може да понижи рисковите фактори за сърдечно заболяване, като предотврати натрупването на молекула, свързана със сърдечно заболяване и като увеличи способността на тялото ви да използва азотен оксид.</span><br /><br /> <span style="font-size: 12pt;"><strong>7. Може да помогне на хората с диабет тип 2</strong></span><br /><br />Диабет тип 2 може да доведе до ниски нива на глицин.<br /><br />Това е състояние, характеризиращо се с нарушена секреция и действие на инсулин, което означава, че тялото Ви не произвежда достатъчно инсулин или че не реагира правилно на инсулина, който произвеждате.<br /><br />Инсулинът намалява нивата на кръвната Ви захар, като сигнализира за поемането му в клетки за енергия или съхранение.<br /><br />Интересното е, че тъй като е доказано, че глицинът повишава инсулиновия отговор при хора без диабет, се предполага, че добавките с глицин могат да подобрят нарушения на инсулиновия отговор при хора с диабет тип 2.<br /><br />По-високите нива на глицин са свързани с намален риск от диабет тип 2, дори след отчитане на други фактори, които са свързани със състоянието, като начин на живот.<br /><br />Следователно, хората с диабет тип 2 могат да се възползват от допълването с глицин, въпреки че изследванията са твърде предварителни, за да дадат конкретни препоръки.<br /><br /><u>Ако имате диабет тип </u><u>2, </u><u>най</u><u>-</u><u>добрият начин да намалите инсулиновата си резистентност е чрез отслабване с помощта на диета и физически упражнения</u><u>.</u><u><br /></u><br /><strong>Заключение:</strong><br /><span style="text-decoration: underline;">Допълването с глицин може да подобри нарушеното действие на инсулина, отличителен белег на диабет тип 2. Изследванията обаче, за да се направят каквито и да било конкретни препоръки за употребата му при хора със заболяване, са недостатъчни.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>8. Може да предпази от загуба на мускули</strong></span><br /><br />Глицинът може да намали загубата на мускули, състояние, което възниква със стареене, недохранване и когато тялото ви е под напрежение, като например рак или тежки изгаряния.<br /><br />Загубата на мускули&nbsp;води до вредно намаляване на мускулната маса и сила, което намалява функционалния статус и може да усложни други потенциално присъстващи заболявания.<br /><br />Аминокиселината левцин е проучена като лечение за загуба на мускули, тъй като силно инхибира мускулния разпад и засилва изграждането на мускулите.<br /><br />Въпреки това, няколко промени в организма по време на състояния на загуба на мускули влошават ефективността на левцина за стимулиране на мускулния растеж.<br /><br />Интересното е, че при мишки с мускулни загуби,&nbsp;изследванията показват, че глицинът е в състояние да стимулира мускулния растеж, докато левцинът не е в състояние.<br /><br />Следователно глицинът обещава за подобряване на здравето, като предпазва мускулите от загуба при различни условия.&nbsp;Все пак са необходими повече изследвания при хора.<br /><br /><strong>Заключение:</strong><br /><span style="text-decoration: underline;">Глицинът може да запази мускулната маса при загуби, като&nbsp;при&nbsp;рак, недохранване и изгаряния, въпреки че са необходими повече изследвания при хора.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>9. Лесен за добавяне към вашата диета</strong></span><br /><br />Можете също така да получите глицин от желатин, вещество, направено от колаген, който се добавя към различни хранителни продукти за подобряване на консистенцията.<br /><br />Глицинът е лесно достъпен като хранителна добавка под формата на <strong><a href="https://regento.bg/product/regento-glycine-500mg-90-capsules">капсули</a></strong> или прах. <br />Приемайте <a href="https://regento.bg/tags/kolagen-peptidi"><strong>колагенови добавки</strong></a>. Глицинът е основната аминокиселина в колагена, основният структурен протеин на съединителната тъкан, като кост, кожа, връзки, сухожилия и хрущял. Съответно можете да увеличите приема на глицин, като приемате протеини с колаген.<br /><br />Безопасен ли е глицинът? Добавката с глицин е безопасна в подходящи количества. Проучванията използват до 90 грама глицин на ден в продължение на няколко седмици без сериозни странични ефекти. За сравнение, стандартната доза, използвана в проучванията, е около 3&ndash;5 грама на ден.<br /><br /><strong>Заключение:</strong><br /><span style="text-decoration: underline;">Глицинът на капсули или на прах е лесно достъпен и може лесно да се добави към любимите ви напитки и някои храни. Колагеновите добавки също са ефикасен начин да увеличите приема на глицин. И двата метода са безопасен начин да получите повече от това важно хранително вещество.</span><br /><br /><span style="font-size: 12pt;"><strong>Обобщение</strong></span><br /><br />Глицинът е аминокиселина с много впечатляващи ползи за здравето. Вашето тяло се нуждае от глицин, за да направи важни съединения, като глутатион, креатин и колаген. Тази аминокиселина може също така да защити черния ви дроб от здравословни проблеми, причинен от алкохол и да подобри качеството на съня и здравето на сърцето. Нещо повече, глицинът може също да е от полза за хората с диабет тип 2 и да предпази от загуба на мускулна маса. Можете да увеличите приема на това важно хранително вещество, като консумирате някои месни продукти, като го добавите в менюто си&nbsp;или като го приемате чрез колаген.</p>

, , , , , , , , , , , , , , ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки