КОЛАСТРА

КОЛАСТРА

КОЛАСТРА - фактори на растежа

Коластрата е първото мляко, което се отделя от млечните жлези на майката. Това е мляко със специфични подсилващи свойства, предхождащо обикновеното мляко. Отделянето става в първите 3 до 4 дни след раждането и се превръща в нашата първа храна.

Коластрата е изключително хранителна и укрепва имунната система. Използва се за лечение на инфекциозни заболявания. Повишава съпротивителните сили срещу вируси и бактериални инфекции, укрепва ставите и мускулите, ускорява заздравяването на рани и възстановяването след травми. Помага на стомашно-чревния тракт и балансира кръвната захар. 

Коластрата заздравява и нервите, дава тонус и енергия. Тя е предпочитана добавка от спортистите, тъй като подобрява мускулния тонус и физическата издръжливост.

Коластрата забавя стареенето на организма не само вътрешно, но и външно. Тя е истински балсам за кожата, избистря тена на лицето и премахва фините бръчки, затова и неотдавна влезе  в антиейджинг козметиката. Заради антибактериалните и противовъзпалителните  си свойства е все по-желана съставка за производството на кремове, гелове, тоници и серуми. Растежните `и  фактори тонизират, хидратират и подмладяват кожата. Коластрата помага много при мазна кожа и акне. Често се използва в маските за лице и за коса. Кравешката коластра набира популярност и като терапия против целулит. 

Какво е действието на коластрата върху организма?

 • Защитава крехкият организъм в началото на живота им.
 • Спомага за качване на мускулна маса.
 • Регулира теглото предпазвайки тялото от изгаряне на глюкоза.
 • Предпазва тялото от бактерии и микроби. Увеличава устойчивостта на организма срещу инфекции.
 • Помага за нормалното развитие на децата и спомага при растежа им.
 • Повишава здравината на костите.
 • Повишава физическата сила.
 • Повишава издръжливостта и работоспособността.
 • Ускорява заздравяването на раните и възстановяването на тялото.
 • Подобрява настроението и преборва психическото неразположение.
 • Забавя стареенето и подмладява организма.
 • Намалява бръчките и изпъва кожата.
 • Удължава живота.
 • Намалява и балансира кръвната захар.
 • Има добър ефект при алергии и намалява техните неблагоприятни реакции.
 • Подсилва и укрепва имунната система.

Какво могат да очакват спортистите от коластрата?

IGF-1(инсулиноподобен фактор на растежа) в коластрата увеличава поемането на кръвната захар и улеснява транспортирането на глюкоза към мускулите, което поддържа нивата на енергия високи. Заедно с хормоните на растежа, IGF-1 също забавя скоростта на разграждане на протеините (катаболизъм), която се проявява след енергична тренировка. Той ускорява синтеза на протеини, което води до мускулна маса без увеличаване на количеството на съхраняваните мазнини. Коластрата подобрява усвояването на хранителните вещества, което води до подобрени енергийни нива и производителност. Също така, имунните фактори в коластрата помагат на спортистите да намалят тяхната податливост към инфекции, като същевременно са в състояние да следват графиците си на тренировки.

Коластрата може да бъде най-важното естествено вещество, за да помогне на спортистите да постигнат желаните резултати. Изследванията показват, че коластрата може да помогне за:

 • Увеличете силата и издръжливостта
 • Изградете чиста мускулна маса
 • Изгорете мазнините в тялото
 • Увеличете имунната функция, която обикновено намалява след напрегнато упражнение
 • Съкращаване на времето за възстановяване
 • Ускорете лечението на наранявания

Сила и издръжливост


Последните изследвания показват, че телешката коластра може да подобри работата на дейностите (тренировките), изискващи сила и издръжливост. Проучване от изследователски екип в Университета на Южна Австралия изследва група от осем елитни женски гребци. В това проучване жените са консумирали или коластра (60 g / ден) или прах от суроватъчен протеин (плацебо). Групата с добавка на коластра е с по-големи резултати по отношение на изминатото разстояние и работата, извършена по време на 4-минутно максимално усилие на гребане. Друго проучване сравнява ефекта на коластра към суроватъчен протеин на прах върху 51 броя мъже спортисти и установява, че приемащите коластра по време на тренировка значително повишават пика на анаеробната енергия.

Проучване на Университета в Тасмания, Австралия съобщават, че осем седмици на прием на коластра са довели до подобрение на тренировките при  велосипедисти. Групата, която приема 20 грама коластра на ден, завършила времевия опит с 158 секунди по-бързо, докато групата, приемаща суроватъчен протеин, подобрила времето си за изпълнение само с 37 секунди.

Учените от Numico Research в Холандия потвърждават, че добавките на коластра подобряват спортните резултати по-добре от суроватъчния протеин. Те направили двойно проучване – сляпо и плацебо-контролирано, използващо 35 елитни играчи на хокей на трева, включително играчи от холандския национален отбор, показа, че висококвалифицираните спортисти, приемащи коластра, могат да постигнат повишени резултати. Хокейните играчи, които приемали коластра, подобрили представянето на спринта значително по-добре от групата на суроватката.

Изграждане на мускули и топене на мазнини

Коластрата съдържа растежни фактори, които спомагат за изграждане на чиста мускулна маса, включително инсулиноподобни растежни фактори (IGF-I и IGF-II) и растежен хормон (GH). IGF-I, който се среща естествено в коластра, е единственият естествен хормон, способен сам по себе си да стимулира мускулния растеж. IGFs при хора и кравите са идентични, но телешката коластра всъщност съдържа по-голяма концентрация на IGF-I от човешката. Този факт прави телешката коластра привлекателна за културисти, атлети и други, които искат да натрупат мускулна маса. Според проучване, проведено във Финландия, IGF-1 предизвиква синтез на протеини, което води до увеличаване на чистата мускулна маса без съответно покачване на мастната тъкан.

Когато става въпрос за метаболизма на мазнините, растежните фактори в коластрата пренасят използването на горивото от въглехидрати в мазнини. Това не означава, че можете да се яде повече мазнини. Но това означава, че тялото ви ще изгори повече мазнини, включително мазнини, направени от въглехидрати и протеини, които консумирате, произвеждайки гориво по-ефективно.

Имунна функция

Спортистите се сблъскват с парадокс: част от причината, поради която тренират, е да бъдат здрави, но те са склонни да бъдат по-податливи на инфекции. След строга тренировка имунната система временно намалява производството на Т-клетки и естествени клетки-убийци. С чести графици за тренировка, някои спортисти непрекъснато се поставят в състояние на потискане на имунитета, увеличавайки шансовете им да се разболеят. Коластрата е единственото естествено лечебно вещество, способно да засили имунитета.

Спортистите имат повишена чувствителност към инфекциозни заболявания.
Натоварените упражнения, свързани с атлетичното обучение и състезанието, създават огромно напрежение върху системите на тялото, включително и имунната система. Учени от Университета Лома Линда в Калифорния са направили редица изследвания, в които са изследвани ефектите на екстремните упражнения върху имунната система. Едно проучване на опитни маратонски бегачи, проведено от д-р Дейвид Ниман (DrPH), установява значителни промени в броя на белите кръвни клетки след 3-часова пробег, повечето от които се възстановили до нормални нива след 21 часа. Д-р Лий Берк (DrPH) установява, че маратонците показват значително намаляване на активността на клетките на естествените убийци (NK) в часовете след състезания. Естествените клетки-убийци са неразделна част от имунната защита на организма, търсейки и убива чужди или инфектирани клетки по неспецифичен начин. Това намаление на NK активността показва повишена чувствителност към инфекции след напрегнато упражнение. Тези резултати са потвърдени в друго проучване на д-р Спарлинг и неговите колеги от Технологичния институт на Джорджия в Атланта през 1993 г., които показват, че маратонците наистина имат повишена чувствителност към инфекциозни болести, когато тренират или се състезават.

Коластрата спомага за засилване на имунитета

Податливостта на спортиста към инфекциозни заболявания може да бъде намалена чрез правилно хранене (включително добавка на коластра), адекватен сън, достатъчно възстановяване между тренировките и избягване на излагане на болни хора по време на тежки тренировки и състезания. Д-р Едмънд Бърк (PhD) от Университета в Колорадо-Колорадо Спрингс обяснява в статия, публикувана в Nutrition Science News, че “коластрата и нейните компоненти спомагат за намаляване на времето за възстановяване и за засилване на имунната система при спортистите. Коластрата съдържа растежни хормони, по-специално инсулиноподобен растежен фактор-1 (IGF-1), както и епидермален растежен фактор (EGF), тромбоцитен растежен фактор (PDGF) и трансформиращ растежен фактор бета (TGF-β). Тези растежни фактори спомагат за възстановяване и развитие на мускулите в спортистите. ”Той продължава да казва, че коластрата също може да помогне с „синдрома на изтичане на червата“, състояние, установено до известна степен при почти всички индивиди, в които червата са пропускливи, до известна степен. Това е важно за спортистите в това, че “запечатването” на червата с добавка на коластра би повишило енергийните нива и изгладило работата, особено за онези атлети, които страдат от синдром на раздразнените черва в резултат на непълно храносмилане с добавка на протеин.

Бързо възстановяване

Последни проучвания на Д-р Джон Бъкли (PhD) от Университета в Южна Австралия, Джеф Комблес (PhD) от Университета на Куинсланд, Австралия, и З.Хофман (PhD) от Numico Research в Холандия са проследили ефекта на коластра върху спортните постижения. Тези проучвания показват, че приемащите коластра се нужваят от много по-кратки периоди на възстановяване след тежки упражнение, както и значително повишена анаеробна мощност. Парадоксално, тези проучвания не откриват значително увеличение на плазмения IGF-1.

Изследователи от Центъра за изследвания в областта на образованието и спорта в Аделаида, Австралия демонстрират, че коластрата може да подобри възстановяването. След осем седмици на прием на коластра, ефективността по време на втора тренировка на ден, може да се подобри с 5,2%, вероятно поради по-бързото възстановяването.

Ускорено зарастване на рани

Зарастването на наранявания или рани при атлетите, независимо дали става въпрос за кости, мускули, сухожилия, връзки или друга тъкан, се влияе от множество растежни фактори и цитокини, които естествено присъстват в коластрата. Растежните фактори представляват една от най-важните молекулярни семейства, участващи в лечението.

Коластрата е единственият естествен източник на инсулиноподобен растежен фактор-1 (IGF-1), който може да подобри регенерацията на мускулите при увредени мускули и да стимулира изцелението на сухожилията. Скелетният мускул е в състояние да се възстанови чрез регенерация, но често увреден мускул не възстановява напълно силата си, тъй като процесът е възпрепятстван. IGF-1 може да подобри възстановяването и възстановяването на мускулите. Показано е, че IGF-1 е силно експресиран по време на ранната възпалителна фаза и изглежда, че подпомага пролиферацията и миграцията на фибробластите, и впоследствие увеличава производството на колаген.

Друг фактор на растежа на коластра, произведен от тромбоцити растежен фактор (PDGF), спомага за стимулиране на производството на други растежни фактори, включително IGF-1. Други растежни фактори в коластрата, които помагат при заздравяването на уврежданията, включват растежен хормон (GH), който ускорява костната регенерация, трансформиращи фактори на растежа - a и b (TGFa и TGFb), които регулират клетъчната миграция и пролиферация, и фибробластния растежен фактор (FGF).  Доказано е, че е мощен стимулатор на ангиогенезата, регулатор на клетъчната миграция и пролиферация. Цитокините също показват голям потенциал в бъдещо клинично приложение, тъй като е доказано, че ускоряват възстановяването на сухожилията.

МОК одобрява употребата на коластра за спортисти

Сред многото съединения, подобряващи представянето (тренировки, състезания), които коластрата съдържа, е вещество наречено инсулиноподобен растежен фактор 1 (IGF-1), който в комбинация с редовните упражнения, се смята, че спомага за стимулиране на растежа и възстановяването на мускулите. Д-р Едмънд Бърк обяснява, че докато IGF-1 е забранен от Международния олимпийски комитет (МОК), когато се приема в синтетична форма, IGF-1, който се среща естествено в коластра, не е забранено вещество.

Заключение

Тези представителни проучвания показват, че коластрата може да осигури подкрепа за всеки спортист при поддържане на здравето си по време на тренировки, както и за подобряване на работата, кондицията на тялото, възстановяване на рани и възстановяване в отговор на стреса, който е съпроводен след тежкото тренировки.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

ИМУННА СИСТЕМА

ИМУННА СИСТЕМА

КОЛАСТРА

КОЛАСТРА

Коластра за сила и издръжливост, изграждане чиста мускулна маса, горене на мазнините в тялото, увеличете имунната функция и фактори на растежа. Коластра за сила и издръжливост, изграждане чиста мускулна маса, горене на мазнините в тялото, увеличете имунната функция и фактори на растежа. 2020-10-01T09:08:48+03:00 КОЛАСТРА

<h1 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 18pt;">КОЛАСТРА - фактори на растежа</span></h1> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">Коластрата</a> е първото мляко, което се отделя от млечните жлези на майката. Това е мляко със специфични подсилващи свойства, предхождащо обикновеното мляко. Отделянето става в първите 3 до 4 дни след раждането и се превръща в нашата първа храна.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">Коластрата</a> е изключително хранителна и укрепва имунната система. Използва се за лечение на инфекциозни заболявания. Повишава съпротивителните сили срещу вируси и бактериални инфекции, укрепва ставите и мускулите, ускорява заздравяването на рани и възстановяването след травми. Помага на стомашно-чревния тракт и балансира кръвната захар.&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">Коластрата</a> заздравява и нервите, дава тонус и енергия. Тя е предпочитана добавка от спортистите, тъй като подобрява мускулния тонус и физическата издръжливост.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">Коластрата</a> забавя стареенето на организма не само вътрешно, но и външно. Тя е истински балсам за кожата, избистря тена на лицето и премахва фините бръчки, затова и неотдавна влезе&nbsp; в антиейджинг козметиката. Заради антибактериалните и противовъзпалителните &nbsp;си свойства е все по-желана съставка за производството на кремове, гелове, тоници и серуми. Растежните `и &nbsp;фактори тонизират, хидратират и подмладяват кожата. <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">Коластрата </a>помага много при мазна кожа и акне. Често се използва в маските за лице и за коса. Кравешката <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра</a> набира популярност и като терапия против целулит.&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Какво е действието на <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластрата</a> върху организма?</strong></span></p> <ul class="text-alignjustify"> <li><span style="font-size: 12pt;">Защитава крехкият организъм в началото на живота им.</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Спомага за качване на мускулна маса.</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Регулира теглото предпазвайки тялото от изгаряне на глюкоза.</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Предпазва тялото от бактерии и микроби. Увеличава устойчивостта на организма срещу инфекции.</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Помага за нормалното развитие на децата и спомага при растежа им.</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Повишава здравината на костите.</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Повишава физическата сила.</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Повишава издръжливостта и работоспособността.</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Ускорява заздравяването на раните и възстановяването на тялото.</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Подобрява настроението и преборва психическото неразположение.</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Забавя стареенето и подмладява организма.</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Намалява бръчките и изпъва кожата.</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Удължава живота.</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Намалява и балансира кръвната захар.</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Има добър ефект при алергии и намалява техните неблагоприятни реакции.</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Подсилва и укрепва имунната система.</span></li> </ul> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Какво могат да очакват спортистите от <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластрата</a>? </strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">IGF-1(инсулиноподобен фактор на растежа) в <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластрата</a> увеличава поемането на кръвната захар и улеснява транспортирането на глюкоза към мускулите, което поддържа нивата на енергия високи. Заедно с хормоните на растежа, IGF-1 също забавя скоростта на разграждане на протеините (катаболизъм), която се проявява след енергична тренировка. Той ускорява синтеза на протеини, което води до мускулна маса без увеличаване на количеството на съхраняваните мазнини. <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">Коластрата</a> подобрява усвояването на хранителните вещества, което води до подобрени енергийни нива и производителност. Също така, имунните фактори в <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластрата</a> помагат на спортистите да намалят тяхната податливост към инфекции, като същевременно са в състояние да следват графиците си на тренировки.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">Коластрата</a> може да бъде най-важното естествено вещество, за да помогне на спортистите да постигнат желаните резултати. Изследванията показват, че <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластрата</a> може да помогне за:</span></p> <ul class="text-alignjustify"> <li><span style="font-size: 12pt;">Увеличете силата и издръжливостта</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Изградете чиста мускулна маса</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Изгорете мазнините в тялото</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Увеличете имунната функция, която обикновено намалява след напрегнато упражнение</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Съкращаване на времето за възстановяване</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">Ускорете лечението на наранявания</span></li> </ul> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Сила и издръжливост</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><br /><span style="font-size: 12pt;"> Последните изследвания показват, че телешката <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра</a> може да подобри работата на дейностите (тренировките), изискващи сила и издръжливост. Проучване от изследователски екип в Университета на Южна Австралия изследва група от осем елитни женски гребци. В това проучване жените са консумирали или <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра</a> (60 g / ден) или прах от суроватъчен протеин (плацебо). Групата с добавка на <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра</a> е с по-големи резултати по отношение на изминатото разстояние и работата, извършена по време на 4-минутно максимално усилие на гребане. Друго проучване сравнява ефекта на <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра</a> към суроватъчен протеин на прах върху 51 броя мъже спортисти и установява, че приемащите <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра</a> по време на тренировка значително повишават пика на анаеробната енергия.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Проучване на Университета в Тасмания, Австралия съобщават, че осем седмици на прием на <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра</a> са довели до подобрение на тренировките при &nbsp;велосипедисти. Групата, която приема 20 грама <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра </a>на ден, завършила времевия опит с 158 секунди по-бързо, докато групата, приемаща суроватъчен протеин, подобрила времето си за изпълнение само с 37 секунди.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Учените от Numico Research в Холандия потвърждават, че добавките на <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра </a>подобряват спортните резултати по-добре от суроватъчния протеин. Те направили двойно проучване &ndash; сляпо и плацебо-контролирано, използващо 35 елитни играчи на хокей на трева, включително играчи от холандския национален отбор, показа, че висококвалифицираните спортисти, приемащи <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра</a>, могат да постигнат повишени резултати. Хокейните играчи, които приемали <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра</a>, подобрили представянето на спринта значително по-добре от групата на суроватката.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Изграждане на мускули и топене на мазнини</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">Коластрата </a>съдържа растежни фактори, които спомагат за изграждане на чиста мускулна маса, включително инсулиноподобни растежни фактори (IGF-I и IGF-II) и растежен хормон (GH). IGF-I, който се среща естествено в <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра</a>, е единственият естествен хормон, способен сам по себе си да стимулира мускулния растеж. IGFs при хора и кравите са идентични, но телешката <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра </a>всъщност съдържа по-голяма концентрация на IGF-I от човешката. Този факт прави телешката <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра </a>привлекателна за културисти, атлети и други, които искат да натрупат мускулна маса. Според проучване, проведено във Финландия, IGF-1 предизвиква синтез на протеини, което води до увеличаване на чистата мускулна маса без съответно покачване на мастната тъкан.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Когато става въпрос за метаболизма на мазнините, растежните фактори в <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsuleum-350mg-90-capsule">коластрата </a>пренасят използването на горивото от въглехидрати в мазнини. Това не означава, че можете да се яде повече мазнини. Но това означава, че тялото ви ще изгори повече мазнини, включително мазнини, направени от въглехидрати и протеини, които консумирате, произвеждайки гориво по-ефективно.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Имунна функция</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Спортистите се сблъскват с парадокс: част от причината, поради която тренират, е да бъдат здрави, но те са склонни да бъдат по-податливи на инфекции. След строга тренировка имунната система временно намалява производството на Т-клетки и естествени клетки-убийци. С чести графици за тренировка, някои спортисти непрекъснато се поставят в състояние на потискане на имунитета, увеличавайки шансовете им да се разболеят. <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">Коластрата </a>е единственото естествено лечебно вещество, способно да засили имунитета.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Спортистите имат повишена чувствителност към инфекциозни заболявания.</span><br /><span style="font-size: 12pt;"> Натоварените упражнения, свързани с атлетичното обучение и състезанието, създават огромно напрежение върху системите на тялото, включително и имунната система. Учени от Университета Лома Линда в Калифорния са направили редица изследвания, в които са изследвани ефектите на екстремните упражнения върху имунната система. Едно проучване на опитни маратонски бегачи, проведено от д-р Дейвид Ниман (DrPH), установява значителни промени в броя на белите кръвни клетки след 3-часова пробег, повечето от които се възстановили до нормални нива след 21 часа. Д-р Лий Берк (DrPH) установява, че маратонците показват значително намаляване на активността на клетките на естествените убийци (NK) в часовете след състезания. Естествените клетки-убийци са неразделна част от имунната защита на организма, търсейки и убива чужди или инфектирани клетки по неспецифичен начин. Това намаление на NK активността показва повишена чувствителност към инфекции след напрегнато упражнение. Тези резултати са потвърдени в друго проучване на д-р Спарлинг и неговите колеги от Технологичния институт на Джорджия в Атланта през 1993 г., които показват, че маратонците наистина имат повишена чувствителност към инфекциозни болести, когато тренират или се състезават.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">Коластрата </a>спомага за засилване на имунитета</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Податливостта на спортиста към инфекциозни заболявания може да бъде намалена чрез правилно хранене (включително добавка на <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра</a>), адекватен сън, достатъчно възстановяване между тренировките и избягване на излагане на болни хора по време на тежки тренировки и състезания. Д-р Едмънд Бърк (PhD) от Университета в Колорадо-Колорадо Спрингс обяснява в статия, публикувана в Nutrition Science News, че &ldquo;<a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластрата</a> и нейните компоненти спомагат за намаляване на времето за възстановяване и за засилване на имунната система при спортистите. <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">Коластрата </a>съдържа растежни хормони, по-специално инсулиноподобен растежен фактор-1 (IGF-1), както и епидермален растежен фактор (EGF), тромбоцитен растежен фактор (PDGF) и трансформиращ растежен фактор бета (TGF-&beta;). Тези растежни фактори спомагат за възстановяване и развитие на мускулите в спортистите. &rdquo;Той продължава да казва, че&nbsp;<a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластрата</a> също може да помогне с &bdquo;синдрома на изтичане на червата&ldquo;, състояние, установено до известна степен при почти всички индивиди, в които червата са пропускливи, до известна степен. Това е важно за спортистите в това, че &ldquo;запечатването&rdquo; на червата с добавка на <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра</a> би повишило енергийните нива и изгладило работата, особено за онези атлети, които страдат от синдром на раздразнените черва в резултат на непълно храносмилане с добавка на протеин.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Бързо възстановяване</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Последни проучвания на Д-р Джон Бъкли (PhD) от Университета в Южна Австралия, Джеф Комблес (PhD) от Университета на Куинсланд, Австралия, и З.Хофман (PhD) от Numico Research в Холандия са проследили ефекта на коластра върху спортните постижения. Тези проучвания показват, че приемащите <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра </a>се нужваят от много по-кратки периоди на възстановяване след тежки упражнение, както и значително повишена анаеробна мощност. Парадоксално, тези проучвания не откриват значително увеличение на плазмения IGF-1.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Изследователи от Центъра за изследвания в областта на образованието и спорта в Аделаида, Австралия демонстрират, че <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластрата</a> може да подобри възстановяването. След осем седмици на прием на коластра, ефективността по време на втора тренировка на ден, може да се подобри с 5,2%, вероятно поради по-бързото възстановяването.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Ускорено зарастване на рани</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Зарастването на наранявания или рани при атлетите, независимо дали става въпрос за кости, мускули, сухожилия, връзки или друга тъкан, се влияе от множество растежни фактори и цитокини, които естествено присъстват в <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластрата</a>. Растежните фактори представляват една от най-важните молекулярни семейства, участващи в лечението.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">Коластрата </a>е единственият естествен източник на инсулиноподобен растежен фактор-1 (IGF-1), който може да подобри регенерацията на мускулите при увредени мускули и да стимулира изцелението на сухожилията. Скелетният мускул е в състояние да се възстанови чрез регенерация, но често увреден мускул не възстановява напълно силата си, тъй като процесът е възпрепятстван. IGF-1 може да подобри възстановяването и възстановяването на мускулите. Показано е, че IGF-1 е силно експресиран по време на ранната възпалителна фаза и изглежда, че подпомага пролиферацията и миграцията на фибробластите, и впоследствие увеличава производството на колаген.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Друг фактор на растежа на <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра</a>, произведен от тромбоцити растежен фактор (PDGF), спомага за стимулиране на производството на други растежни фактори, включително IGF-1. Други растежни фактори в <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластрата</a>, които помагат при заздравяването на уврежданията, включват растежен хормон (GH), който ускорява костната регенерация, трансформиращи фактори на растежа - a и b (TGFa и TGFb), които регулират клетъчната миграция и пролиферация, и фибробластния растежен фактор (FGF). &nbsp;Доказано е, че е мощен стимулатор на ангиогенезата, регулатор на клетъчната миграция и пролиферация. Цитокините също показват голям потенциал в бъдещо клинично приложение, тъй като е доказано, че ускоряват възстановяването на сухожилията.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>МОК одобрява употребата на <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра </a>за спортисти</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Сред многото съединения, подобряващи представянето (тренировки, състезания), които коластрата съдържа, е вещество наречено инсулиноподобен растежен фактор 1 (IGF-1), който в комбинация с редовните упражнения, се смята, че спомага за стимулиране на растежа и възстановяването на мускулите. Д-р Едмънд Бърк обяснява, че докато IGF-1 е забранен от Международния олимпийски комитет (МОК), когато се приема в синтетична форма, IGF-1, който се среща естествено в коластра, не е забранено вещество.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Заключение</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Тези представителни проучвания показват, че <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластрата</a> може да осигури подкрепа за всеки спортист при поддържане на здравето си по време на тренировки, както и за подобряване на работата, кондицията на тялото, възстановяване на рани и възстановяване в отговор на стреса, който е съпроводен след тежкото тренировки.</span></p>

, , , , ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки