Как аминокиселините помагат при лечението на еректилната дисфункция (импотентност)

Как аминокиселините помагат при лечението на еректилната дисфункция (импотентност)

Еректилна дисфункция

Еректилната дисфункция е сексуално разтройство при мъжете и се изразява в невъзможността да се получи и задържи ерекция при полов акт. Еректилната дисфункция е много често срещана,  въпреки че повечето мъже не си признават. Различни проучвания показват, че повече от половината от всички мъже над 40 години имат  частични проблеми с потентността. Еректилна дисфункция често е причинена от лоша циркулация на кръвния поток. През 1998 г. Нобеловата награда по медицина е била присъдена на изследвания, свързани с еректилната функция. От тогава е доказано, че добавките базирани на аргинин, могат да лекуват еректилна дисфункция без странични ефекти. По-нататъшни изследвания показват, че екстрактът от кора на бор увеличават ефективността на аргинина за повишаване на азотния оксид.

Колко често е еректилна дисфункция?

Според текущите оценки до 52% от всички мъже над 40 години страдат от някакъв вид еректилна дисфункция.

Причини за еректилна дисфункция

  1. Различни причини за еректилна дисфункция

Причините за еректилната дисфункция могат да бъдат класифицирани в пет основни групи:


Сърдечносъдови причини: лошо кръвообращение в тялото, причинено от увеличаване на калцирането на важни артерии и малки кръвоносни съдове. Основните причини са тютюнопушенето,  хипертонията,  диабетът,  атеросклерозата и високият холестерол. Ефектът е неспособността на тялото ефективно да  насочи кръвта към области,  кръвоснабдяващи пениса, за да се създаде ерекция.

Хормонални причини: Твърде много естроген и твърде малко тестостерон в мъжкото тяло. Обикновено се дължи на диети от бърза храна, алкохол, прекомерно тегло и твърде малко упражнения. Този дисбаланс се увеличава с възрастта на мъжете и произвеждат по-малко.

Психологически причини: Има три вида психологически причини: тревожност (стрес), причинена от прекалено очакване; скука, причинена от Coolidge Effect (липса на либидо) и пристрастяване към допамин, което най-често е причинено от прекомерно използване на интернет порнографията.

Странични ефекти: Някои антидепресанти,  бета-блокери и антиконвулсанти (антиепилептични лекарства) могат да повлияят неблагоприятно върху еректилната функция.

Физически / неврологични причини: Увреждане тялото,  увреждане на гладките мускули и нервите на пенисът.

Счита се, че сърдечно-съдовите проблеми причиняват до 80% от всички случаи на еректилна дисфункция, често в комбинация с хормонални или психологически проблеми.

  1. Еректилна дисфункция = потенциално сърдечно-съдово заболявене!

Тези състояния се оценяват като най-тежките причини за еректилна дисфункция:

  • диабет,
  • хипертония,
  • увреждане на пещеристото тяло на пениса


Всички горепосочени случаи са пряк резултат от увредени кръвоносни съдове, които пречат на правилното функционирането на пениса. Резултатът от това, е че недостатъчната кръв навлиза в пениса при полово сношение.

Обикновено „компрометираната“ мъжка сила трябва да бъде класифицирана като първи симптом на потенциално сериозно  сърдечно-съдово заболяване. Поради тази причина еректилната дисфункция винаги трябва да бъде изследвана от квалифициран медицински специалист, тъй като може да бъде ранен стадий на проблеми в кръвоносната система. Един инсулт дори може да бъде диагностициран чрез еректилна дисфункция.

Кръвоносните съдове на сърцето и пениса в голяма степен имат прилика. Поради това те често имат много подобно състояние по отношение на калциране и / или атеросклероза.
Веднага след като бъдат идентифицирани такива потенциални ранни симптоми  трябва незабавна консултация с  андролог или уролог, за да се избегнат дългосрочни необратими увреждания. След това специалистът ще може да идентифицира точните причини и да предложи подходящо лечение.

Това може да включва използването на естествени хранителни добавки. За разлика от обикновената медикаментозна терапия, те ненатоварват тялото ненужно и нямат странични ефекти. В допълнение, хранителните добавки са в състояние да повишат качеството на спермата по отношение на движението, като по този начин увеличават плодовитостта.

  1. Психология

Известно е от години, че понякога еректилната дисфункция  може да бъде причинено от психологически фактори. Например  умора, прекомерно напрежение или натиск да вършим неща, както когато сме били млади, може да доведе до еректилно разстройство.

Мъжете много лесно могат да развият психологически проблем след първоначален неуспех, което е напълно естествено явление, тъй като нивата на тестостерон намаляват с нарастване на възрастта.

Безпокойството по време на полово сношение може да предизвика разсейване и загуба на фокус, което веднага ще се отрази на твърдостта на ерекцията. Това води до чувство на неудовлетвореност и липса на наслада,  дължащо се на неспособността да се задоволи партньора.

  1. Тестостерон

Текущата еректилна дисфункция в комбинация с умора или меланхолия може да бъде причинена от липсата на тестостерон.

Производоствата на тестостерон  намаляват с възрастта, но спадът често се ускорява от стрес, тютюнопушене, алкохол,  други лекарства,  липса на физически упражнения причинени от заседнал начин на живот.

В тежки случаи, андролозите обикновено могат да предписват директното му добавяне. Тестостеронът обаче увеличава риска от рак на простатата. Ето защо ролята му в лечението с еректилна дисфункция е противоречива и дозировката трябва да се сведе до минимум, и да бъде строго контролирана.

  1. Начин на живот

Изследванията показват, че консумацията на алкохол и тютюн може значително да допринесе за слабата ерекция и в крайна сметка да доведе до еректилна дисфункция и импотентност.

Счита се, че сърдечно-съдови заболявания причиняват до 80% от всички случаи на еректилна дисфункция в комбинация с хормонални или психологически проблеми.

Лечение на еректилна дисфункция

Днешните най-чести лечения за еректилна дисфункция са базирани на лекарства.
Тези краткосрочни лечения, обаче, не лекуват основната причина за проблема и имат странични ефекти. Те включват главоболие, зачервяване на лицето, стомашни болки, замайване и болезнени ерекции, продължаващи много часове. Ето защо е от съществено значение лечението да се извършва от квалифициран медицински специалист и самото лекарство да е истинско. През последните години се е увеличила онлайн търговията на вредни фалшификати. Въпреки, че продуктите закупени онлайн могат да изглеждат идентични, повече от половината от тях са идентифицирани като фалшификати на митническите агенции. Затова те трябва да се купуват само с рецепта от регистрирани или реномирани аптеки!!!

Обратно, леченията на базата на естествени аминокиселини като L-карнитин, L-аргинин или L-цитрулин са напълно естествени и нямат никакви странични.

Лечение с природни микронутриенти : Най-често срещаното природно лечение на импотентността е ежедневното допълване на аминокиселината L-аргинин в комбинация с екстракт от борова кора . Лечението се подкрепя от огромно количество научни изследвания и е ефективно в над 90% от случаите.

Азотният оксид е от полза за мъжете и жените, като подобрява кръвообращението им, което повишава здравето на ерекциите при мъжете. Тази комбинация от микроелементи лекува симптомите на еректилна дисфункция, като работи директно върху причината за проблема с ерекцията, което в повечето случаи е слабото кръвообращение (васкуларна еректилна дисфункция) ,
Лечението на базата на аминокиселини винаги трябва да бъде предпочитаното лечение спрямо медикаментите, базирани на рецепта. Това е така, защото няма никакви странични ефекти дори в големи количества. Често се препоръчва да се търсят дългосрочни възможности за устойчиво лечение, тъй като пациентите могат да почувстват, че техните връзки или бракове са изложени на риск. Те могат да страдат от продължаващ психологически стрес в допълнение към физическите проблеми. Продължаващото лечение, основаващо се на добавки, предлага окончателно предимство пред краткосрочното използване на медикаменти базирани на рецепта.

Предимствата на азотния оксид: Аминокиселина L-аргинин поддържа структурата и функционалността на кръвоносните съдове, и по този начин предотвратява артериосклерозата.  Ето защо правилното снабдяване с кръв в пениса е ефективно лечение в борбата срещу импотентността.

Д-р Игнаро, който открива предимствата на азотния оксид  и неговият екип са получили Нобеловата награда за медицина през 1998 г. за работата си върху "азотния оксид като сигнална молекула в сърдечно-съдовата система", обяснено на базата на механизма за мъжка ерекция.

Първоначално се е смятало, че подобрението в способността за поддържане  и задържане  на ерекция може да се постигне чрез консумация на 5000 мг дневно. Това проучването не е дало задоволителни резултати.

През 2003 г. е публикувано ново  проучване, което показва, че 1,700 мг аргинин в комбинация с 120 мг екстракт от борова кора на ден дава възможност на 92% от изследваните лица да получат  нормална ерекция след три месеца.

Екстрактът от кора от бор  действа като катализатор на процеса на синтезата на азотния оксид, който позволява вазодилатация (разширяване на кръвоносните съдове). В допълнение, той намалява възпалението в артериалните кръвоносни съдове и увеличава тяхната еластичност, като същевременно защитава ендотелните клетки. Екстрактът от борова кора понякога се нарича азотен оксид бустер.

L-Аргининът се среща в почти всички лечения за лекуване на импотентност. Въпреки това, той е най-ефективен при дози над 1 700 мг на ден и в комбинация с екстракт от борова кора.

И двете хранителни вещества значително подобряват естествената способност на организма да релаксира мускулите и кръвоносните съдове на пениса поради централната им роля в синтеза на азотен оксид. Това позволява на кръвта да тече свободно в тяло на пениса и да спре всеки възможен обрат.

Освен това, е доказано, че комбинацията от екстракт от аргинин и екстракт от борова кора увеличава мъжкото либидо и увеличава количеството и мобилността на сперматозоидите.

Екстрактът от борова кора (Pine Bark) увеличава аргининовия ефект: Екстрактът от борова кора или Pycnogenol( търговска марка), произлиза от кората на дърво, известно като френски морски бор (Pinus pinaster).

Изследвани от 70-те години на миналия век, екстрактът от борова кора се използва днес за лечение на широк спектър от здравословни проблеми, като проблеми с кръвообращението, астма, звънене в ушите,  алергии,  високо кръвно налягане, болка, остеоартрит, мускулна болка, диабет, (ADHD), заболяване на женската репродуктивна система, наречено ендометриоза, менопаузални симптоми, болезнени менструални периоди, еректилна дисфункция (ED) и очно заболяване, наречено ретинопатия.

Той се използва за предотвратяване на нарушения на сърцето и кръвоносните съдове, включително инсулт,  сърдечни заболявания,  еректилна дисфункция и разширени вени. Това се прави, като се предпазват кръвоносните съдове от възпаление и антиоксидация, като същевременно се стимулира абсорбирането на азот в кръвния поток.

Той се използва и за забавяне на процеса на стареене, поддържане на здрава кожа, подобряване на мъжката плодовитост и подобряване на атлетичната издръжливост. Понякога се използва в кремове за кожа, които съдържат пикногенол като продукти против стареене.

Изследване, публикувано през 2003 г., изследва ефекта от екстракт от борова кора на мъже с еректилна дисфункция за период от три месеца. Проведена в българска клиника за плодородие в София от Станиславов и Николова в кохортското проучване участват 40 мъже на възраст между 25 и 45 години. След три месеца лечение с комбинация от 120 мг екстракт от кора на бор и 1 700 мг аргинин дневно, 92,5% от участниците възвърнали нормалната си способност да имат ерекция.

Витамин В защитават кръвоносните съдове: Хомоцистеинът е вреден метаболитен страничен продукт (протеин), който присъства в кръвта и може да бъде причина за увреждане на съдовете и артериите. Фините съдове на пениса  са особено податливи на съдови увреждания. Ето защо хомоцистеина е клетъчна отрова и трябва да бъде трайно разбит от тялото, за да бъде обезвреден. Той може да бъде метаболизирана само ако в системата има достатъчно витамин В9 (фолиева киселина), витамин В6 и витамин В12. Освен това, Бетаин е критично замесен в разграждането на вредния хомоцистеин. Комбинацията от тези хранителни вещества следователно е много важна за здрави нива на хомоцистеин и здрави кръвоносни съдове и за добра еректилна функция.

Действия на други лекарства:  Отровата извлечена от Испанската муха ( бръмбар „Емералд“) се счита, че е афродизиак , но стимулира пикочо-половата система. Правилната доза е неизвестна, ефектът му не е добре разбран и производството не е стандартизирано. Ето защо е опасно да се експериментира с това вещество. Не са провеждани проучвания при хора относно правилните дози, ефекти и особено странични ефекти.

Tribulus Terrestris се продава агресивно на базата на реномирания си ефект на тестостерон и сила. Тези ефекти обаче, са били доказани само при плъхове, никога при хора. Всъщност, няколко независими  проучвания убедително установяват,  че нито повишават усилващата сила, нито поощряват производството на тестостерон при мъжете.

Мака е добре известно растение с произход от Южна Америка. Тя не се насочва специално към физическите механизми на еректилната дисфункция, а по-скоро към психологическото отношение чрез подобряване на либидото. Ето защо тя се взема от мъжете и жените. Неправилно се нарича  "естествен виагра". Виаграта действа чрез механично подобряване на кръвния поток на пениса, вместо да стимулира либидото. Когато се приема самостоятелно, може да се появи възбуда без механично да се постигне ерекция. За тази цел се препоръчва комбинация от Maкa и L-аргинин.

Йохимбин е растителен екстракт с антидепресантни свойства. Научните изследвания върху хора не са дали убедителни резултати за ефективно средство за отстраняване на еректилната дисфункция.

Активната съставка на Horny Goat Weed е Icariin. Отново не се провеждат изследвания върху хора, въпреки че е демонстрирано, че отпуска пенисната тъкан чрез азотен оксид и PDE-5 активност при плъхове. Други проучвания показват, че инжекциите директно в пениса на плъховете водят до повишаване на кръвното налягане в пениса. Установено е, че Icariin има слаба потентност и правилните дози, оралната бионаличност и страничните ефекти са неизвестни.

Производителите на лекарства да еректила дисфункция  продават агресивно, използвайки умни техники за продажба, които обещават да спасят взаимоотношенията и да осигурят трайно щастие. Тези продукти обикновено включват смеси от горните билки. За съжаление, те рядко изброяват съставките и нито тяхната ефикасност, нито дозировката им се подкрепят от научно-изследователски изследвания. Ако желаете да експериментирате с тези продукти, моля, обсъдете дозите, указанията и рисковете от странични ефекти първо с Вашия лекар.

Заключение

Ерективната дисфункция представлява голямо предизвикателство за мъжете и техните партньори. Тя оказва влияние върху техния живот както физически, така и психологически.
Средно- и дългосрочните дисфункции почти винаги са причинени от проблеми свързани с циркулацията. Те трябва да бъдат прегледани от лекарите, за да се изключи възможността от по-тежки условия.

Неспособността на организма ефективно да регулира кръвния поток води до недостатъчен кръвен поток в тяло на пениса. Това води до постепенно до по-слаба ерекция.
Няколко изследователески проучвания показват как аминокиселините, по-специално аргининът, могат да допринесат ефективно за подобряване на еректилната функция. Най-добри резултати се постигат, когато аргининът се комбинира с екстракт от борова кора. Екстрактът от борова кора и аргинин действа синергично, като увеличава производството на азотен оксид.  Бетаин, фолиева киселина, витамин В6 и витамин В12 намаляват възпалението и запазват кръвоносните съдове. Това им позволява да се отпуснат ефективно и да увеличат притока на кръв към пениса, за да предизвикат ерекция. Овен това психологическите фактори като стрес и тревожност могат да играят също важна роля в импотентността.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

МЪЖКО ЗДРАВЕ

МЪЖКО ЗДРАВЕ

Как аминокиселините помагат при лечението на еректилната дисфункция (импотентност)

Как аминокиселините помагат при лечението на еректилната дисфункция (импотентнос

Еректилната дисфункция е сексуално разтройство при мъжете и се изразява в невъзможността да се получи и задържи ерекция при полов акт. Еректилната дисфункция е сексуално разтройство при мъжете и се изразява в невъзможността да се получи и задържи ерекция при полов акт. 2019-12-04T08:10:54+02:00 Как аминокиселините помагат при лечението на еректилната дисфункция (импотентност)

<h1 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 18pt;"><strong>Еректилна дисфункция</strong></span></h1> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Еректилната дисфункция е сексуално разтройство при мъжете и се изразява в невъзможността да се получи и задържи ерекция при полов акт. Еректилната дисфункция е много често срещана, &nbsp;въпреки че повечето мъже не си признават. Различни проучвания показват, че повече от половината от всички мъже над 40 години имат&nbsp; частични проблеми с потентността. Еректилна дисфункция често е причинена от лоша циркулация на кръвния поток. През 1998 г. Нобеловата награда по медицина е била присъдена на изследвания, свързани с еректилната функция. От тогава е доказано, че добавките базирани на аргинин, могат да лекуват еректилна дисфункция без странични ефекти. По-нататъшни изследвания показват, че екстрактът от кора на бор увеличават ефективността на аргинина за повишаване на азотния оксид.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 14pt;"><strong>Колко често е еректилна дисфункция?</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Според текущите оценки до 52% от всички мъже над 40 години страдат от някакъв вид еректилна дисфункция.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Причини за еректилна дисфункция</span></p> <ol class="text-alignjustify"> <li><span style="font-size: 12pt;"><strong>Различни причини за еректилна дисфункция</strong></span></li> </ol> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Причините за еректилната дисфункция могат да бъдат класифицирани в пет основни групи:</span></p> <p class="text-alignjustify"><br /><span style="font-size: 12pt;"> <strong>Сърдечносъдови причини</strong>: лошо кръвообращение в тялото, причинено от увеличаване на калцирането на важни артерии и малки кръвоносни съдове. Основните причини са тютюнопушенето, &nbsp;хипертонията, &nbsp;диабетът, &nbsp;атеросклерозата и високият холестерол. Ефектът е неспособността на тялото ефективно да&nbsp; насочи кръвта към области,&nbsp; кръвоснабдяващи пениса, за да се създаде ерекция.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Хормонални причини</strong>: Твърде много естроген и твърде малко тестостерон в мъжкото тяло. Обикновено се дължи на диети от бърза храна, алкохол, прекомерно тегло и твърде малко упражнения. Този дисбаланс се увеличава с възрастта на мъжете и произвеждат по-малко.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Психологически причини</strong>: Има три вида психологически причини: тревожност (стрес), причинена от прекалено очакване; скука, причинена от Coolidge Effect (липса на либидо) и пристрастяване към допамин, което най-често е причинено от прекомерно използване на интернет порнографията.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Странични ефекти</strong>: Някои антидепресанти, &nbsp;бета-блокери и антиконвулсанти (антиепилептични лекарства) могат да повлияят неблагоприятно върху еректилната функция.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Физически / неврологични причини</strong>: Увреждане тялото, &nbsp;увреждане на гладките мускули и нервите на пенисът.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Счита се, че сърдечно-съдовите проблеми причиняват до 80% от всички случаи на еректилна дисфункция, често в комбинация с хормонални или психологически проблеми.</span></p> <ol class="text-alignjustify" start="2"> <li><span style="font-size: 12pt;"><strong>Еректилна дисфункция </strong><strong>= </strong><strong>потенциално сърдечно-съдово заболявене!</strong></span></li> </ol> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Тези състояния се оценяват като най-тежките причини за еректилна дисфункция:</span></p> <ul class="text-alignjustify"> <li><span style="font-size: 12pt;">диабет,</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">хипертония,</span></li> <li><span style="font-size: 12pt;">увреждане на пещеристото тяло на пениса</span></li> </ul> <p class="text-alignjustify"><br /><span style="font-size: 12pt;"> Всички горепосочени случаи са пряк резултат от увредени кръвоносни съдове, които пречат на правилното функционирането на пениса. Резултатът от това, е че недостатъчната кръв навлиза в пениса при полово сношение.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Обикновено &bdquo;компрометираната&ldquo; мъжка сила трябва да бъде класифицирана като първи симптом на потенциално сериозно &nbsp;сърдечно-съдово заболяване. Поради тази причина еректилната дисфункция винаги трябва да бъде изследвана от квалифициран медицински специалист, тъй като може да бъде ранен стадий на проблеми в кръвоносната система. Един инсулт дори може да бъде диагностициран чрез еректилна дисфункция.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Кръвоносните съдове на сърцето и пениса в голяма степен имат прилика. Поради това те често имат много подобно състояние по отношение на калциране и / или атеросклероза.</span><br /><span style="font-size: 12pt;"> Веднага след като бъдат идентифицирани такива потенциални ранни симптоми &nbsp;трябва незабавна консултация с &nbsp;андролог или уролог, за да се избегнат дългосрочни необратими увреждания. След това специалистът ще може да идентифицира точните причини и да предложи подходящо лечение.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Това може да включва използването на естествени хранителни добавки. За разлика от обикновената медикаментозна терапия, те ненатоварват тялото ненужно и нямат странични ефекти. В допълнение, хранителните добавки са в състояние да повишат качеството на спермата по отношение на движението, като по този начин увеличават плодовитостта.</span></p> <ol class="text-alignjustify" start="3"> <li><span style="font-size: 12pt;"><strong>Психология</strong></span></li> </ol> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Известно е от години, че понякога еректилната дисфункция &nbsp;може да бъде причинено от психологически фактори. Например &nbsp;умора, прекомерно напрежение или натиск да вършим неща, както когато сме били млади, може да доведе до еректилно разстройство.</span><br /> <br /><span style="font-size: 12pt;"> Мъжете много лесно могат да развият психологически проблем след първоначален неуспех, което е напълно естествено явление, тъй като нивата на тестостерон намаляват с нарастване на възрастта.</span><br /> <br /><span style="font-size: 12pt;"> Безпокойството по време на полово сношение може да предизвика разсейване и загуба на фокус, което веднага ще се отрази на твърдостта на ерекцията. Това води до чувство на неудовлетвореност и липса на наслада, &nbsp;дължащо се на неспособността да се задоволи партньора.</span></p> <ol class="text-alignjustify" start="4"> <li><span style="font-size: 12pt;"><strong>Тестостерон</strong></span></li> </ol> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Текущата еректилна дисфункция в комбинация с умора или меланхолия може да бъде причинена от липсата на тестостерон.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Производоствата на тестостерон &nbsp;намаляват с възрастта, но спадът често се ускорява от стрес, тютюнопушене, алкохол,&nbsp; други лекарства, &nbsp;липса на физически упражнения причинени от заседнал начин на живот.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">В тежки случаи, андролозите обикновено могат да предписват директното му добавяне. Тестостеронът обаче увеличава риска от рак на простатата. Ето защо ролята му в лечението с еректилна дисфункция е противоречива и дозировката трябва да се сведе до минимум, и да бъде строго контролирана.</span></p> <ol class="text-alignjustify" start="5"> <li><span style="font-size: 12pt;"><strong>Начин на живот</strong></span></li> </ol> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Изследванията показват, че консумацията на алкохол и тютюн може значително да допринесе за слабата ерекция и в крайна сметка да доведе до еректилна дисфункция и импотентност.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Счита се, че сърдечно-съдови заболявания причиняват до 80% от всички случаи на еректилна дисфункция в комбинация с хормонални или психологически проблеми.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 14pt;"><strong>Лечение на еректилна дисфункция</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Днешните най-чести лечения за еректилна дисфункция са базирани на лекарства.</span><br /><span style="font-size: 12pt;"> Тези краткосрочни лечения, обаче, не лекуват основната причина за проблема и имат странични ефекти. Те включват главоболие, зачервяване на лицето, стомашни болки, замайване и болезнени ерекции, продължаващи много часове. Ето защо е от съществено значение лечението да се извършва от квалифициран медицински специалист и самото лекарство да е истинско. През последните години се е увеличила онлайн търговията на вредни фалшификати. Въпреки, че продуктите закупени онлайн могат да изглеждат идентични, повече от половината от тях са идентифицирани като фалшификати на митническите агенции. Затова те трябва да се купуват само с рецепта от регистрирани или реномирани аптеки!!!</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Обратно, леченията на базата на естествени аминокиселини като L-карнитин, L-аргинин или L-цитрулин са напълно естествени и нямат никакви странични.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Лечение с природни микронутриенти :</strong></span> Най-често срещаното природно лечение на импотентността е ежедневното допълване на аминокиселината L-аргинин в комбинация с екстракт от борова кора . Лечението се подкрепя от огромно количество научни изследвания и е ефективно в над 90% от случаите.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Азотният оксид е от полза за мъжете и жените, като подобрява кръвообращението им, което повишава здравето на ерекциите при мъжете. Тази комбинация от микроелементи лекува симптомите на еректилна дисфункция, като работи директно върху причината за проблема с ерекцията, което в повечето случаи е слабото кръвообращение (васкуларна еректилна дисфункция) ,</span><br /><span style="font-size: 12pt;"> Лечението на базата на аминокиселини винаги трябва да бъде предпочитаното лечение спрямо медикаментите, базирани на рецепта. Това е така, защото няма никакви странични ефекти дори в големи количества. Често се препоръчва да се търсят дългосрочни възможности за устойчиво лечение, тъй като пациентите могат да почувстват, че техните връзки или бракове са изложени на риск. Те могат да страдат от продължаващ психологически стрес в допълнение към физическите проблеми. Продължаващото лечение, основаващо се на добавки, предлага окончателно предимство пред краткосрочното използване на медикаменти базирани на рецепта.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Предимствата на азотния оксид</strong>:</span> Аминокиселина L-аргинин поддържа структурата и функционалността на кръвоносните съдове, и по този начин предотвратява артериосклерозата.&nbsp; Ето защо правилното снабдяване с кръв в пениса е ефективно лечение в борбата срещу импотентността.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Д-р Игнаро, който открива предимствата на азотния оксид&nbsp; и неговият екип са получили Нобеловата награда за медицина през 1998 г. за работата си върху "азотния оксид като сигнална молекула в сърдечно-съдовата система", обяснено на базата на механизма за мъжка ерекция.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Първоначално се е смятало, че подобрението в способността за поддържане &nbsp;и задържане &nbsp;на ерекция може да се постигне чрез консумация на 5000 мг дневно. Това проучването не е дало задоволителни резултати.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">През 2003 г. е публикувано ново &nbsp;проучване, което показва, че 1,700 мг аргинин в комбинация с 120 мг екстракт от борова кора на ден дава възможност на 92% от изследваните лица да получат &nbsp;нормална ерекция след три месеца.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Екстрактът от кора от бор &nbsp;действа като катализатор на процеса на синтезата на азотния оксид, който позволява вазодилатация (разширяване на кръвоносните съдове). В допълнение, той намалява възпалението в артериалните кръвоносни съдове и увеличава тяхната еластичност, като същевременно защитава ендотелните клетки. Екстрактът от борова кора понякога се нарича азотен оксид бустер.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">L-Аргининът се среща в почти всички лечения за лекуване на импотентност. Въпреки това, той е най-ефективен при дози над 1 700 мг на ден и в комбинация с екстракт от борова кора.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">И двете хранителни вещества значително подобряват естествената способност на организма да релаксира мускулите и кръвоносните съдове на пениса поради централната им роля в синтеза на азотен оксид. Това позволява на кръвта да тече свободно в тяло на пениса и да спре всеки възможен обрат.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Освен това, е доказано, че комбинацията от екстракт от аргинин и екстракт от борова кора увеличава мъжкото либидо и увеличава количеството и мобилността на сперматозоидите.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Екстрактът от борова кора (Pine Bark) увеличава аргининовия ефект: </strong></span>Екстрактът от борова кора или Pycnogenol( търговска марка), произлиза от кората на дърво, известно като френски морски бор (Pinus pinaster).</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Изследвани от 70-те години на миналия век, екстрактът от борова кора се използва днес за лечение на широк спектър от здравословни проблеми, като проблеми с кръвообращението, астма, звънене в ушите, &nbsp;алергии, &nbsp;високо кръвно налягане, болка, остеоартрит, мускулна болка, диабет, (ADHD), заболяване на женската репродуктивна система, наречено ендометриоза, менопаузални симптоми, болезнени менструални периоди, еректилна дисфункция (ED) и очно заболяване, наречено ретинопатия.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Той се използва за предотвратяване на нарушения на сърцето и кръвоносните съдове, включително инсулт, &nbsp;сърдечни заболявания, &nbsp;еректилна дисфункция и разширени вени. Това се прави, като се предпазват кръвоносните съдове от възпаление и антиоксидация, като същевременно се стимулира абсорбирането на азот в кръвния поток.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Той се използва и за забавяне на процеса на стареене, поддържане на здрава кожа, подобряване на мъжката плодовитост и подобряване на атлетичната издръжливост. Понякога се използва в кремове за кожа, които съдържат пикногенол като продукти против стареене.</span><br /> <br /><span style="font-size: 12pt;"> Изследване, публикувано през 2003 г., изследва ефекта от екстракт от борова кора на мъже с еректилна дисфункция за период от три месеца. Проведена в българска клиника за плодородие в София от Станиславов и Николова в кохортското проучване участват 40 мъже на възраст между 25 и 45 години. След три месеца лечение с комбинация от 120 мг екстракт от кора на бор и 1 700 мг аргинин дневно, 92,5% от участниците възвърнали нормалната си способност да имат ерекция.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Витамин В защитават кръвоносните съдове</strong>:</span> Хомоцистеинът е вреден метаболитен страничен продукт (протеин), който присъства в кръвта и може да бъде причина за увреждане на съдовете и артериите. Фините съдове на пениса &nbsp;са особено податливи на съдови увреждания. Ето защо хомоцистеина е клетъчна отрова и трябва да бъде трайно разбит от тялото, за да бъде обезвреден. Той може да бъде метаболизирана само ако в системата има достатъчно витамин В9 (фолиева киселина), витамин В6 и витамин В12. Освен това, Бетаин е критично замесен в разграждането на вредния хомоцистеин. Комбинацията от тези хранителни вещества следователно е много важна за здрави нива на хомоцистеин и здрави кръвоносни съдове и за добра еректилна функция.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Действия на други лекарства:</strong></span> &nbsp;</span><span style="font-size: 12pt;">Отровата извлечена от <strong>Испанската муха</strong> ( бръмбар &bdquo;Емералд&ldquo;) се счита, че е афродизиак , но стимулира пикочо-половата система. Правилната доза е неизвестна, ефектът му не е добре разбран и производството не е стандартизирано. Ето защо е опасно да се експериментира с това вещество. Не са провеждани проучвания при хора относно правилните дози, ефекти и особено странични ефекти.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Tribulus Terrestris</strong> се продава агресивно на базата на реномирания си ефект на тестостерон и сила. Тези ефекти обаче, са били доказани само при плъхове, никога при хора. Всъщност, няколко независими &nbsp;проучвания убедително установяват, &nbsp;че нито повишават усилващата сила, нито поощряват производството на тестостерон при мъжете.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Мака</strong> е добре известно растение с произход от Южна Америка. Тя не се насочва специално към физическите механизми на еректилната дисфункция, а по-скоро към психологическото отношение чрез подобряване на либидото. Ето защо тя се взема от мъжете и жените. Неправилно се нарича &nbsp;"естествен виагра". Виаграта действа чрез механично подобряване на кръвния поток на пениса, вместо да стимулира либидото. Когато се приема самостоятелно, може да се появи възбуда без механично да се постигне ерекция. За тази цел се препоръчва комбинация от Maкa и L-аргинин.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Йохимбин</strong> е растителен екстракт с антидепресантни свойства. Научните изследвания върху хора не са дали убедителни резултати за ефективно средство за отстраняване на еректилната дисфункция.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Активната съставка на <strong>Horny Goat Weed</strong> е Icariin. Отново не се провеждат изследвания върху хора, въпреки че е демонстрирано, че отпуска пенисната тъкан чрез азотен оксид и PDE-5 активност при плъхове. Други проучвания показват, че инжекциите директно в пениса на плъховете водят до повишаване на кръвното налягане в пениса. Установено е, че Icariin има слаба потентност и правилните дози, оралната бионаличност и страничните ефекти са неизвестни.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Производителите на лекарства</strong> да еректила дисфункция &nbsp;продават агресивно, използвайки умни техники за продажба, които обещават да спасят взаимоотношенията и да осигурят трайно щастие. Тези продукти обикновено включват смеси от горните билки. За съжаление, те рядко изброяват съставките и нито тяхната ефикасност, нито дозировката им се подкрепят от научно-изследователски изследвания. Ако желаете да експериментирате с тези продукти, моля, обсъдете дозите, указанията и рисковете от странични ефекти първо с Вашия лекар.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 14pt;"><strong>Заключение</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Ерективната дисфункция представлява голямо предизвикателство за мъжете и техните партньори. Тя оказва влияние върху техния живот както физически, така и психологически.</span><br /><span style="font-size: 12pt;"> Средно- и дългосрочните дисфункции почти винаги са причинени от проблеми свързани с циркулацията. Те трябва да бъдат прегледани от лекарите, за да се изключи възможността от по-тежки условия.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Неспособността на организма ефективно да регулира кръвния поток води до недостатъчен кръвен поток в тяло на пениса. Това води до постепенно до по-слаба ерекция.</span><br /><span style="font-size: 12pt;"> Няколко изследователески проучвания показват как аминокиселините, по-специално аргининът, могат да допринесат ефективно за подобряване на еректилната функция. Най-добри резултати се постигат, когато аргининът се комбинира с екстракт от борова кора. Екстрактът от борова кора и аргинин действа синергично, като увеличава производството на азотен оксид. &nbsp;Бетаин, фолиева киселина, витамин В6 и витамин В12 намаляват възпалението и запазват кръвоносните съдове. Това им позволява да се отпуснат ефективно и да увеличат притока на кръв към пениса, за да предизвикат ерекция. Овен това психологическите фактори като стрес и тревожност могат да играят също важна роля в импотентността.</span></p>

, , , , , , , , ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки