Може ли Gylcine и Serine да попречат на развитието на рака?

Може ли Gylcine и Serine да попречат на развитието на рака?

Може ли Глицин и Серин да попречат на развитието на рака?

Аминокиселините са добре известни, защото са градивни елементи на протеина. Те са от съществено значение за поддържане на здраво тяло. Ново изследване установява, че аминокиселините също могат да имат влияние в борбата с рака. Въпреки това, вместо да се увеличи наличието на специфични аминокиселини, намаляването на приема на тези градивни елементи води до положителни резултати. Това може да проправи пътя за нова естествена терапия на рака, която да се използва заедно с конвенционалните противоракови лекарства.

Глицин и серин

Глицинът участва в производството на различни киселини. Необходим е в регулирането на много важни процеси в храносмилателната система и централната нервна система. Аминокиселината L-глицин е основният градивен елемент на L-серинът. Тези аминокиселини участват в клетъчното производство. Ето защо, той има критична роля във функцията на РНК и ДНК. Изследователи от института за ракови изследвания Beatson UK и Университета в Глазгоу са установили, че тези аминокиселини могат да повлияят на раковите клетки.

Спиране на растежа на рака

Д-р Оливър Мадокс  и колегите му  от университета в Глазгоу,  изследват ефектите на тези аминокиселини върху мишки с лимфом (рак на лимфната система, засяга вид бели кръвни клетки известни като лимфоцити) и чревен рак. Растежът на раковите им тумори се забавя и животът на мишките се удължи чрез отстраняване на глицин и серин от храната им. Смята се, че това е така, защото здравите клетки са в състояние да генерират достатъчно нива на серин и глицин. Раковите клетки зависят в голяма степен от придобиването на тези аминокиселини от диетата.

Проучването, публикувано неотдавна в списание Nature, също така установява, че модифицираната диета прави някои ракови клетки по-податливи на реактивни кислородни видове (ROS). Леченията,  като химиотерапиято и лъчелечението повишават тези химикали. Това е предпоставка за по-ефективно лечение на конвенционалните ракови заболявания в комбинация със специална диета.

Всички ракови заболявания отговарят ли на същото?

За съжаление проучването установиява, че ограничаването на наличието на серин и глицин не води до същата редукция на рака при всички видове ракови клетки. По-специално глицин и серин-ограничена диета не уврежда раковите тумори с активиран Kras ген. Повечето рак на панкреаса активират този ген. Kras генът изглежда дава възможност на раковите клетки да произвеждат свой собствен глицин и серин. Това прави диетичната промяна неефективна, когато се опитвате да ограничите растежа на тумора.

Временна ракова терапия?

Важно е да се признае, че серина и глицина имат други важни функции в организма. Елиминирането на тези аминокиселини от диетата може да бъде само краткосрочен вариант, а не дългосрочно решение за страдащите от рак. Вместо това временно глициново и сериново ограничение може да бъде част от контролирана диета в рамките на цялостен план за лечение на рак. Такава корекция ще трябва внимателно да се контролират от лекарите, за да се гарантира безопасността на пациента.

Бъдещето на ракови заболявания

Изследванията проведени от Института за ракови изследвания Beatson и университета в Глазгоу, подчертават значението на хранителните вещества за преодоляване на рака. Това изследване показа, че спирането на доставката на някои аминокиселини е възможно да забави разделянето и растежа на раковите клетки. Това по същество води до намаляване на развитието на тумори.

Следващият етап от изследването ще изследва осъществимостта и безопасността на използването на подобна терапия при пациенти с рак на човек в клинично изпитване. Това също така ще проучи кои пациенти са подходящи да се възползват  от диетата въз основа на специфичния рак и свързаните с него характеристики.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

КОСТИ И СТАВИ

КОСТИ И СТАВИ

Може ли Gylcine и Serine да попречат на развитието на рака?

Може ли Gylcine и Serine да попречат на развитието на рака?

Глицин и Серин спират растежа на някои видове рак. Глицин и Серин спират растежа на някои видове рак. 2019-09-19T07:48:41+03:00 Може ли Gylcine и Serine да попречат на развитието на рака?

<p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Може ли Глицин и Серин да попречат на развитието на рака?</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Аминокиселините са добре известни, защото са градивни елементи на протеина. Те са от съществено значение за поддържане на здраво тяло. Ново изследване установява, че аминокиселините също могат да имат влияние в борбата с рака. Въпреки това, вместо да се увеличи наличието на специфични аминокиселини, намаляването на приема на тези градивни елементи води до положителни резултати. Това може да проправи пътя за нова естествена терапия на рака, която да се използва заедно с конвенционалните противоракови лекарства.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Глицин и серин</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Глицинът участва в производството на различни киселини. Необходим е в регулирането на много важни процеси в храносмилателната система и централната нервна система. Аминокиселината L-глицин е основният градивен елемент на L-серинът. Тези аминокиселини участват в клетъчното производство. Ето защо, той има критична роля във функцията на РНК и ДНК. Изследователи от института за ракови изследвания Beatson UK и Университета в Глазгоу са установили, че тези аминокиселини могат да повлияят на раковите клетки.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Спиране на растежа на рака</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Д-р Оливър Мадокс &nbsp;и колегите му &nbsp;от университета в Глазгоу, &nbsp;изследват ефектите на тези аминокиселини върху мишки с лимфом (рак на лимфната система, засяга вид бели кръвни клетки известни като лимфоцити) и чревен рак. Растежът на раковите им тумори се забавя и животът на мишките се удължи чрез отстраняване на глицин и серин от храната им. Смята се, че това е така, защото здравите клетки са в състояние да генерират достатъчно нива на серин и глицин. Раковите клетки зависят в голяма степен от придобиването на тези аминокиселини от диетата.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Проучването, публикувано неотдавна в списание Nature, също така установява, че модифицираната диета прави някои ракови клетки по-податливи на реактивни кислородни видове (ROS). Леченията, &nbsp;като химиотерапиято и лъчелечението повишават тези химикали. Това е предпоставка за по-ефективно лечение на конвенционалните ракови заболявания в комбинация със специална диета.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Всички ракови заболявания отговарят ли на същото?</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">За съжаление проучването установиява, че ограничаването на наличието на серин и глицин не води до същата редукция на рака при всички видове ракови клетки. По-специално глицин и серин-ограничена диета не уврежда раковите тумори с активиран Kras ген. Повечето рак на панкреаса активират този ген. Kras генът изглежда дава възможност на раковите клетки да произвеждат свой собствен глицин и серин. Това прави диетичната промяна неефективна, когато се опитвате да ограничите растежа на тумора.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Временна ракова терапия?</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Важно е да се признае, че серина и глицина имат други важни функции в организма. Елиминирането на тези аминокиселини от диетата може да бъде само краткосрочен вариант, а не дългосрочно решение за страдащите от рак. Вместо това временно глициново и сериново ограничение може да бъде част от контролирана диета в рамките на цялостен план за лечение на рак. Такава корекция ще трябва внимателно да се контролират от лекарите, за да се гарантира безопасността на пациента.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Бъдещето на ракови заболявания</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Изследванията проведени от Института за ракови изследвания Beatson и университета в Глазгоу, подчертават значението на хранителните вещества за преодоляване на рака. Това изследване показа, че спирането на доставката на някои аминокиселини е възможно да забави разделянето и растежа на раковите клетки. Това по същество води до намаляване на развитието на тумори.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Следващият етап от изследването ще изследва осъществимостта и безопасността на използването на подобна терапия при пациенти с рак на човек в клинично изпитване. Това също така ще проучи кои пациенти са подходящи да се възползват &nbsp;от диетата въз основа на специфичния рак и свързаните с него характеристики.</span></p>

, , , ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки