Предимства на коластрата

Предимства на коластрата

Телешка коластра

Известно е, че майчината коластра е първата храна, която новороденото получава от млечните жлези на родителката си, преди да дойде ред на обичайната кърма.

Коластрата е изумителен коктейл от имунни и растежни компоненти, които съхраняват живота и правят организъма по-устойчив на външните въздействия, като вируси и бактерии. Коластра – това без съмнение е най-важната храна на света: стандартните питателни вещества влизат в крехкия детски организъм с цял спектър от антитела, есенциални мастни киселини, олигозахариди, цитокини, фосфолипиди. Ефектът от приема им се умножава многократно при синергичното действие на споменатите компоненти – заедно.

Коластра – това наистина не е само храна, а и средство за лечение, профилактика и укрепване на имунната система. С добавена коластра се осигурява правилен растеж на младия организъм, стабилност на костната система, баланс и устойчивост на имунитета, предпазване от инфекции, бързо зарастване на рани, подобряване на работоспособността и издръжливостта, бързо възстановяване след тежки заболявания.

Приемът на коластра оптимизира мускулния тонус, забавя процесите на стареене, подобрява състоянието на съединителните тъкани и кожата. Важна е за стабилността на нервната система, вдъхва положителен заряд на емоциите, подобрява цялостно функциите на вътрешните органи.

Телешка коластра - предимства

Научно доказано е, че с коластра от крава човешкият организъм може надеждно да се защити от множество вирусни заболявания и инфекции. Телешката коластрата съдържа 20 пъти повече имунни и антибактериални фактори от човешката коластра.

Предпазва от такива агресивни патогени като стафилококи, ешерихия коли, кандида; дава готови антитела срещу множество заболявания. Не без значение са растежните фактори, които насърчават оптималното развитие и регенерация на костна, мускулна и съединителна тъкан.

Освен готовите защитни компоненти споменатата коластра от крава дава на приемащия организъм и алгоритъм, по който сам да си изработва антитела срещу нови микробни инвазии. Освен това с прием на коластра тялото попълва дефицитите си от витамини, пробиотици, антиоксиданти. Счита се, че кравите са универсални донори на коластра – компонентите на техния продукт са съвместими с организмите на всички бозайници. Все пак е важно да се знае, че коластра за лечебни цели и профилактика не може да се вземе от всяко животно.

“Промишлените” млечни крави приемат антибиотици, стероиди, хормони на растежа и тяхната коластра не е чист продукт, от който може да се произведе коластра. Затова кравите за лечебния продукт коластра трябва да се отглеждат в екологично чисти райони със защитени пасища. Производителите на хранителни добавки с коластра уверяват, че техните продукти са само и точно такива

При грип

Има няколко популярни продукта с коластра, чието действие е целево предназначено за защита от грип и настинки. Ефектът от приема им е устойчивост на лигавиците на носа и гърлото към вирусни атаки и зареждане с антитела срещу инвазия на патогенни микроорганизми. Терапиите с коластра подготвят организма да бъде устойчив срещу грипните вируси и възможни последващи бактериални инфекции и на практика това прави лечението с антибиотици излишно. При това – без да се рискува здравето от по-късни усложнения .

За имунитет

Съставът на коластрата с наличието на важни растежни и имуномодулиращи фактори прави добавките, за които става дума, важни за изграждане и поддържане на стабилна имунна система. Особена роля играят имуноглобулините – специфични антитела, които “охраняват” здравите клетки и тъкани от инвазията на патогенни микроорганизми – бактерии и вируси. Специфични антитела в коментираната коластра предпазват от инфекция деликатни тъкани, каквито са лигавиците, или ускоряват оздравителните процеси в тях, в кожата и други тъкани.

Хранителните добавки с коластра подкрепят имунната система при терапии на възпалителни заболявания, възстановяване след травми и операции, при автоимунни заболявания и усложнения след вирусни инфекции. Вече е доста популярна практиката преди грипни епидемии да се правят профилактични курсове с коластра, за да се предотврати заразяването.

При херпес

Хранителната добавка коластра дава възможност на организма да укрепне при антивирусното й и имуномодулиращо действие Известно е, че освен с осемте растежни фактора тя зарежда приемащия организъм с 37 имунни фактора. При такава характеристика не е трудно да се приеме, че с коластра ефективно можем да се предпазим от действието на упоритите херпес вируси. При повтарящи се херпеси и херпес зостер, както и при очевиден срив на имунната система, с коластра може да се постигне контрол върху болестните процеси и по-бърз оздравителен ефект.

При гъбички

Вече стана дума, че с коластра в организма постъпват готови антитела и се приема нещо като матрица за изграждане на собствени спрямо нов “агресор”. Тук става дума за приема на имуноглобулини – особени протеини, с чиято помощ се противодейства срещу гъбички и плесени. Системният прием на коластра предпазва от такива зарази, а при вече придобита инфекция лечението е по-ефективно. С коластра се преодоляват и упорити инфекции от рода на тези от кандида албиканс.

При гастрит и язва

Хранителните добавки с коластра се произвеждат от краве мляко. Част от оздравителните ефекти при прием на коластра се дължат на т.н. растежни фактори. Специални функции има епителният растежен фактор: известен е с мощното си съдействие в оздравителните процеси при възпаление на кожата и лигавиците.

Приемът на коластра ускорява и прави надеждно лечението на възпалителни процеси, рани в стомаха и дванадесетопръстника, в чревния тракт. Това е причината да се включва коластра при комплексното лечение на гастрит и язва, на ентерит и колит Действието на епителния растежен фактор е важно не само за оздравителните процеси при инфекции в храносмилателната система, но също така и в дихателната и отделителната.

При диабет и подагра

Активните компоненти на коластрата балансират правилната обмяна на веществата. Те са в състояние да регулират стойностите на кръвната захар, холестерола и липидите, което прави добавките с коластра изключително стойностни при диабет и подагра.

При екзема и акне

С коластра доказано може да се подобри общото състояние на съединителните тъкани, в частност на кожата. Растежните и имунните фактори в нея позволяват да се овладеят локални инфекции и разранявания вследствие на акне и екземи.Приемът на коластра действа антибактериално и противовъзпалително, което стимулира организма да “включи” регенериращи процеси в пластовете епидермис. При наличието на подобни компоненти регенерацията на оздравяващата кожа протича по-бързо и пълноценно

При псориазис и невродермит

Добавките с коластра дават възможност заболявания на кожата от типа на псориазис да се преодолеят чрез вътрешно пречистване на организма и подкрепа на имунната система. За проблем като псориазис особено важен е фактът, че терапията с коластра балансира както състоянието на кожата, така и това на нервната система и метаболизма.

Играят роля растежните фактори, които насърчават възстановяването на увредената кожа, преодоляването на възпалителните процеси.

При невродермит е характерно особено състояние не само на кожата, но на организма като цяло – болестни симптоми има в нервната система, храносмилането, дихателните органи. При кожата са налице обриви и зачервявания, които я правят да изглежда като покрита с песъчинки. Активните огнища от невродермит са зачервени и подути, често се разраняват. Могат да бъдат засегнати всички зони на тялото, включително лицето. Лечението с локални средства за външно приложение може единствено да облекчи симптомите, но не и да неутрализира причините. Приемът на коластра възстановява вътрешни баланси, хармонизира ензими и имунни фактори, балансира клетъчното хранене. Възстановява се нормалното съотношение на кръвните компоненти – известно е, че по състав коластрата е по-близка до кръвта, отколкото до млякото.

При Хашимото

Болестите на щитовидната жлеза са едно от “полетата” за приложение на терапия с коластра. По-специално при т.н. болест на Хашимото е налице понижена хормонална продукция, причинена от възпалителен процес в жлезата. Заболяването е автоимунно.

Чрез прием на коластра може да се постигне ограничаване на възпалителния процес, укрепване на имунната система и съхраняване на жлезата чрез забавяне деструктивните процеси в нея .

При менопауза

Приемът на коластра при менопауза има изявен терапевтичен ефект: подобрява се костната плътност и се предотвратява развитието на остеопороза. Режим с коластра внася в тялото растежните фактори, които насърчават образуването на нови клетки в костната тъкан и избягване на синдрома леки кости

Освен това профилактиката с коластра забавя клетъчното стареене, подобрява състоянието на кожата и съединителните тъкани – всичко комплексно се отразява върху подобрените възможности за движение без болка. Преодоляват се с по-голяма лекота състояния на потиснатост и депресия, или на раздразнителност.

Против вируси при рак

Имунните фактори и факторите на растежа позволяват приемът на коластра да съдейства при лечението на раково болни пациенти. Счита се, че чрез коластра може да се ограничи растежът на раковите клетки и тяхното разпространение в организма. Това е категорично важно особено при химиотерапия и лъчева терапия, защото с коластра организмът преодолява по-безболезнено мъчителните странични действия на медикаментите .

За деца и възрастни

Специалистите по природосъобразно хранене и медиците са наясно с това, че няма специална коластра за деца и такава за възрастни: различни могат да бъдат дозировката и формата на продукта .

При децата най-остра потребност от прием по подходящ начин на коластра има непосредствено след прекратеното кърмене, при прехода към детски заведения – ясли и детска градина, и в училищната възраст. Коластра може да се приема под формата на капсули, течност или прах.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

ИМУННА СИСТЕМА

ИМУННА СИСТЕМА

Предимства на коластрата

Предимства на коластрата

Телешка коластраИзвестно е, че майчината коластра е първата храна, която новороденото получава от млечните жлези на родителката си, преди да дойде ред на Телешка коластраИзвестно е, че майчината коластра е първата храна, която новороденото получава от млечните жлези на родителката си, преди да дойде ред на 2020-10-01T09:02:13+03:00 Предимства на коластрата

<h1 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 18pt;"><a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-350mg-90-capsule" target="_blank" rel="noopener">Телешка коластра</a></span></h1> <p class="text-alignjustify">Известно е, че майчината коластра е първата храна, която новороденото получава от млечните жлези на родителката си, преди да дойде ред на обичайната кърма.</p> <p class="text-alignjustify"><a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule" target="_blank" rel="noopener">Коластрата</a> е изумителен коктейл от имунни и растежни компоненти, които съхраняват живота и правят организъма по-устойчив на външните въздействия, като вируси и бактерии. <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule" target="_blank" rel="noopener">Коластра</a> &ndash; това без съмнение е най-важната храна на света: стандартните питателни вещества влизат в крехкия детски организъм с цял спектър от антитела, есенциални мастни киселини, олигозахариди, цитокини, фосфолипиди. Ефектът от приема им се умножава многократно при синергичното действие на споменатите компоненти &ndash; заедно.</p> <p class="text-alignjustify"><a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule" target="_blank" rel="noopener">Коластра</a> &ndash; това наистина не е само храна, а и средство за лечение, профилактика и укрепване на имунната система. С добавена коластра се осигурява правилен растеж на младия организъм, стабилност на костната система, баланс и устойчивост на имунитета, предпазване от инфекции, бързо зарастване на рани, подобряване на работоспособността и издръжливостта, бързо възстановяване след тежки заболявания.</p> <p class="text-alignjustify">Приемът на <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule" target="_blank" rel="noopener">коластра</a> оптимизира мускулния тонус, забавя процесите на стареене, подобрява състоянието на съединителните тъкани и кожата. Важна е за стабилността на нервната система, вдъхва положителен заряд на емоциите, подобрява цялостно функциите на вътрешните органи.</p> <p class="text-alignjustify"><strong><u><a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule" target="_blank" rel="noopener">Телешка коластра</a> - предимства</u></strong></p> <p class="text-alignjustify">Научно доказано е, че с коластра от крава човешкият организъм може надеждно да се защити от множество вирусни заболявания и инфекции. Телешката коластрата съдържа 20 пъти повече имунни и антибактериални фактори от човешката коластра.</p> <p class="text-alignjustify">Предпазва от такива агресивни патогени като стафилококи, ешерихия коли, кандида; дава готови антитела срещу множество заболявания. Не без значение са растежните фактори, които насърчават оптималното развитие и регенерация на костна, мускулна и съединителна тъкан.</p> <p class="text-alignjustify">Освен готовите защитни компоненти споменатата коластра от крава дава на приемащия организъм и алгоритъм, по който сам да си изработва антитела срещу нови микробни инвазии. Освен това с прием на коластра тялото попълва дефицитите си от витамини, пробиотици, антиоксиданти. Счита се, че кравите са универсални донори на коластра &ndash; компонентите на техния продукт са съвместими с организмите на всички бозайници. Все пак е важно да се знае, че коластра за лечебни цели и профилактика не може да се вземе от всяко животно.</p> <p class="text-alignjustify">&ldquo;Промишлените&rdquo; млечни крави приемат антибиотици, стероиди, хормони на растежа и тяхната коластра не е чист продукт, от който може да се произведе коластра. Затова кравите за лечебния продукт коластра трябва да се отглеждат в екологично чисти райони със защитени пасища. Производителите на хранителни добавки с коластра уверяват, че техните продукти са само и точно такива</p> <p class="text-alignjustify"><strong><u>При грип</u></strong></p> <p class="text-alignjustify">Има няколко популярни продукта с <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра</a>, чието действие е целево предназначено за защита от грип и настинки. Ефектът от приема им е устойчивост на лигавиците на носа и гърлото към вирусни атаки и зареждане с антитела срещу инвазия на патогенни микроорганизми. Терапиите с коластра подготвят организма да бъде устойчив срещу грипните вируси и възможни последващи бактериални инфекции и на практика това прави лечението с антибиотици излишно. При това &ndash; без да се рискува здравето от по-късни усложнения .</p> <p class="text-alignjustify"><strong><u>За имунитет</u></strong></p> <p class="text-alignjustify">Съставът на <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule" target="_blank" rel="noopener">коластрата</a> с наличието на важни растежни и имуномодулиращи фактори прави добавките, за които става дума, важни за изграждане и поддържане на стабилна имунна система.&nbsp;Особена роля играят имуноглобулините &ndash; специфични антитела, които &ldquo;охраняват&rdquo; здравите клетки и тъкани от инвазията на патогенни микроорганизми &ndash; бактерии и вируси. Специфични антитела в коментираната коластра предпазват от инфекция деликатни тъкани, каквито са лигавиците, или ускоряват оздравителните процеси в тях, в кожата и други тъкани.</p> <p class="text-alignjustify">Хранителните добавки с <a href="https://regento.bg/product/regento-colostrum-320mg-90-capsule">коластра</a>&nbsp;подкрепят имунната система при терапии на възпалителни заболявания, възстановяване след травми и операции, при автоимунни заболявания и усложнения след вирусни инфекции. Вече е доста популярна практиката преди грипни епидемии да се правят профилактични курсове с коластра, за да се предотврати заразяването.</p> <p class="text-alignjustify"><strong><u>При херпес</u></strong></p> <p class="text-alignjustify">Хранителната добавка коластра дава възможност на организма да укрепне при антивирусното й и имуномодулиращо действие Известно е, че освен с осемте растежни фактора тя зарежда приемащия организъм с 37 имунни фактора. При такава характеристика не е трудно да се приеме, че с коластра ефективно можем да се предпазим от действието на упоритите херпес вируси. При повтарящи се херпеси и херпес зостер, както и при очевиден срив на имунната система, с коластра може да се постигне контрол върху болестните процеси и по-бърз оздравителен ефект.</p> <p class="text-alignjustify"><strong><u>При гъбички</u></strong></p> <p class="text-alignjustify">Вече стана дума, че с коластра в организма постъпват готови антитела и се приема нещо като матрица за изграждане на собствени спрямо нов &ldquo;агресор&rdquo;. Тук става дума за приема на имуноглобулини &ndash; особени протеини, с чиято помощ се противодейства срещу гъбички и плесени. Системният прием на коластра предпазва от такива зарази, а при вече придобита инфекция лечението е по-ефективно. С коластра се преодоляват и упорити инфекции от рода на тези от кандида албиканс.</p> <p class="text-alignjustify"><strong><u>При гастрит и язва</u></strong></p> <p class="text-alignjustify">Хранителните добавки с коластра се произвеждат от краве мляко. Част от оздравителните ефекти при прием на коластра се дължат на т.н. растежни фактори. Специални функции има епителният растежен фактор: известен е с мощното си съдействие в оздравителните процеси при възпаление на кожата и лигавиците.</p> <p class="text-alignjustify">Приемът на коластра ускорява и прави надеждно лечението на възпалителни процеси, рани в стомаха и дванадесетопръстника, в чревния тракт. Това е причината да се включва коластра при комплексното лечение на гастрит и язва, на ентерит и колит Действието на епителния растежен фактор е важно не само за оздравителните процеси при инфекции в храносмилателната система, но също така и в дихателната и отделителната.</p> <p class="text-alignjustify"><strong><u>При диабет и подагра</u></strong></p> <p class="text-alignjustify">Активните компоненти на коластрата балансират правилната обмяна на веществата. Те са в състояние да регулират стойностите на кръвната захар, холестерола и липидите, което прави добавките с коластра изключително стойностни при диабет и подагра.</p> <p class="text-alignjustify"><strong><u>При екзема и акне</u></strong></p> <p class="text-alignjustify">С коластра доказано може да се подобри общото състояние на съединителните тъкани, в частност на кожата. Растежните и имунните фактори в нея позволяват да се овладеят локални инфекции и разранявания вследствие на акне и екземи.Приемът на коластра действа антибактериално и противовъзпалително, което стимулира организма да &ldquo;включи&rdquo; регенериращи процеси в пластовете епидермис. При наличието на подобни компоненти регенерацията на оздравяващата кожа протича по-бързо и пълноценно</p> <p class="text-alignjustify"><strong><u>При псориазис и невродермит</u></strong></p> <p class="text-alignjustify">Добавките с коластра дават възможност заболявания на кожата от типа на псориазис да се преодолеят чрез вътрешно пречистване на организма и подкрепа на имунната система. За проблем като псориазис особено важен е фактът, че терапията с коластра балансира както състоянието на кожата, така и това на нервната система и метаболизма.</p> <p class="text-alignjustify">Играят роля растежните фактори, които насърчават възстановяването на увредената кожа, преодоляването на възпалителните процеси.</p> <p class="text-alignjustify">При невродермит е характерно особено състояние не само на кожата, но на организма като цяло &ndash; болестни симптоми има в нервната система, храносмилането, дихателните органи. При кожата са налице обриви и зачервявания, които я правят да изглежда като покрита с песъчинки. Активните огнища от невродермит са зачервени и подути, често се разраняват.&nbsp;Могат да бъдат засегнати всички зони на тялото, включително лицето. Лечението с локални средства за външно приложение може единствено да облекчи симптомите, но не и да неутрализира причините. Приемът на коластра възстановява вътрешни баланси, хармонизира ензими и имунни фактори, балансира клетъчното хранене. Възстановява се нормалното съотношение на кръвните компоненти &ndash; известно е, че по състав коластрата е по-близка до кръвта, отколкото до млякото.</p> <p class="text-alignjustify"><strong><u>При Хашимото</u></strong></p> <p class="text-alignjustify">Болестите на щитовидната жлеза са едно от &ldquo;полетата&rdquo; за приложение на терапия с коластра. По-специално при т.н. болест на Хашимото е налице понижена хормонална продукция, причинена от възпалителен процес в жлезата. Заболяването е автоимунно.</p> <p class="text-alignjustify">Чрез прием на коластра може да се постигне ограничаване на възпалителния процес, укрепване на имунната система и съхраняване на жлезата чрез забавяне деструктивните процеси в нея .</p> <p class="text-alignjustify"><strong><u>При менопауза</u></strong></p> <p class="text-alignjustify">Приемът на коластра при менопауза има изявен терапевтичен ефект: подобрява се костната плътност и се предотвратява развитието на остеопороза. Режим с коластра внася в тялото растежните фактори, които насърчават образуването на нови клетки в костната тъкан и избягване на синдрома леки кости</p> <p class="text-alignjustify">Освен това профилактиката с коластра забавя клетъчното стареене, подобрява състоянието на кожата и съединителните тъкани &ndash; всичко комплексно се отразява върху подобрените възможности за движение без болка. Преодоляват се с по-голяма лекота състояния на потиснатост и депресия, или на раздразнителност.</p> <p class="text-alignjustify"><strong><u>Против вируси при рак</u></strong></p> <p class="text-alignjustify">Имунните фактори и факторите на растежа позволяват приемът на коластра да съдейства при лечението на раково болни пациенти. Счита се, че чрез коластра може да се ограничи растежът на раковите клетки и тяхното разпространение в организма. Това е категорично важно особено при химиотерапия и лъчева терапия, защото с коластра организмът преодолява по-безболезнено мъчителните странични действия на медикаментите .</p> <p class="text-alignjustify"><strong><u>За деца и възрастни</u></strong></p> <p class="text-alignjustify">Специалистите по природосъобразно хранене и медиците са наясно с това, че няма специална коластра за деца и такава за възрастни: различни могат да бъдат дозировката и формата на продукта .</p> <p class="text-alignjustify">При децата най-остра потребност от прием по подходящ начин на коластра има непосредствено след прекратеното кърмене, при прехода към детски заведения &ndash; ясли и детска градина, и в училищната възраст. Коластра може да се приема под формата на капсули, течност или прах.</p>

, , , , , , , , , , , , ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки