Колаген за пиене за стави, кости и кожа

Хидролизиран Колаген за пиене350гр.лв39.40

Колаген пептиди с Витамин Ц 350гр.Съдържа Витамин Ц

За Млада Кожа, Здрави Нокти и Коса

Натурален колаген

Хиалуронова Киселина

Колаген тип 1 против акне и екзема

Към Продукта

Колаген Плюс Матрикс350гр.лв44.00

Колаген за стави Плюс Матрикс 30+Насърчава производството на колаген и еластин

Специален за стави, кости и сухожилия

Колаген с добавен глюкозамин за стави и кости

Идентичен с колаген в човешките стави и кости

Към Продукта
Халал и Кошер Сертификат, Тестван продукт, безплатна доставка
Regento колаген за млада кожа без бръчки
Regento липса на колаген води до болка в ставите

Хидролизиран колаген за пиене

Продуктовата гама от Regento е специално предвидена за премахване на акне и подмладяване на кожата. С допълнително добавен Витамин Ц за по-бързо усвояване от организма. Глицин, пролин и хидроксипролин представляват около 50% от нашите предлагани продукти. Концентрацията им е от 10 до 20 пъти по-високи от другите на пазара. Колаген за пиене и колаген за кожа от Регенто е подходящ за болни стави и за поддържане на млада и сияйна кожа.

Regento колаген за пиене за млада кожа
Липса на колаген за пиене води до болка в ставите

Колаген за стави, кости и сухожилия – колагенови пептиди за пиене

Колаген за пиене ни е подходящ и също предвиден за болни стави, кости и сухожилия. Нашите колагенови пептиди са идентични с тези в човешките кости и сухожилия. Формата на хранителна добавка за пиене съчетана с хиалуронова киселина е перфектната комбинация за прием при болни стави. Концентрацията на колагенови пептиди и Коензим Q 10 в нашите продукти е в пъти по-висока от тези на пазара.

Ако не сте сигурни кой колаген е подходящ за вас, може да ни потърсите за допълнителна информация на телефон: +359 89 447 1770

Какво е колаген?

Колагенът е основния протеин в съединителната тъкан на човешкото тяло, който поддържа организъм ни. Думата колаген произлиза от древногръцкото „ kolla ” което означава лепило и „gen” което в най общ смисъл e „производство”.

Къде се намират колагеновите пептиди?

Намира се в костите, сухожилията, мускулите и кожата където образува скеле, което придава здравина и структура. Той присъства също и във всички гладки мускули, кръвоносни съдове, храносмилателния тракт и роговиците. Дори е във всички вътрешни органи поддържайки заедно клетките и тъканите. Колагенът също така е и основен компонент на косата, ноктите и зъбите.

След редица изследвания за колаген, учените нямат абсолютно никакво съмнение, че колагена играе изключително важна роля за осигуряването на еластичността и регенерация на кожата,  плътността на костите, разтегливостта на сухожилията, здравината на ставните връзки и костно-ставните лигаменти. Колагенът за пиене заема първа позиция в класацията на най-значимите елементи в нашия организъм, съставлява около 35% от белтъчините в тялото ни.

Концентрацията му варира от 25% в черепните кости, 50% в хрущялите,  65% в роговицата на окото и до 80%  от  него се съдържа в дермата, която сама по себе си представлява средният кожен слой или същинската кожа.

Хидролизиран колаген за пиене на прах тип 1

Колаген тип 1, тип 2 и тип 3

Съществуват минимум 28 вида, но 90% в тялото се състоят от следните типове – i, тип ii и тип iii. Колаген тип i се намира в най-голямо съдържание в кожата, сухожилията, съдовата лигатура, органите и костите. Колагенните типове и видове имат различно значение

Структурата му е изключително здрава и резистентна на опън. Колаген тип 2 се състои от 18 важни аминокиселини, които изграждат ставният хрущял, стъкловидното тяло и междупрешленните дискове, както и подобряват функцийте им. Това го прави изключително ценен за оптималното здравословното състояние на опорно-двигателната система. Колаген тип 3 се състой от гранулационна тъкан. Образува се бързо от млади фибробласти преди твърдият колаген тип 1 да се синтезира. Намира се също в стените на артериите, кожата, червата и матката , които често се среща заедно с колаген тип 1. Така синтеза на колаген е по-голям и антиоксидантна защита нараства по-бързо.

Дефицит

За наше голямо съжаление естествената способност на тялото да произвежда колаген и да поддържа хидратацията на клетките значително намалява след 25 годишна възраст. С възрастта естествено производството колаген намалява – по данни на редица изследвания, след 25 годишна възраст производството му намалява с 1.5% на година, след 35 годишна възраст колагена се изчерпва с по-бързи темпове от тези на производството му, а над 50 годишна възраст  повече от половината ни наличен колаген е напълно изчерпан. Липсата на колаген води до:

  • Изсушаване и чупене на косата, косопад, бръчки, лоша и увиснала кожа;
  • Болки в ставите и здравето на ставите се влошава.Намалява костната и ставната подвижност, чупливост, деформация на костите и намалена плътност, студени ръце и крака;
  • Промени в еластичността на съдовата система, които се отразяват на кръвното налягане;
  • Загуба на калций, заболяване на венците;
  • Сухота в очите, потъмняване на лещата, очни заболявания;
  • Нарушена менструация, увисване на гърдите, хиперплазия на гърдите, импотентност при мъжете;
  • Загуба на енергия и мускулна маса.

Структура на хранителната добавка колаген за пиене

Структурата му е такава, че той се явява почти готов “строителен материал” за ставите и сухожилията. Безспорно една от най-съществените му роли е свързана със здравето на костите, тъй като те се състоят от 90% колаген.

С годините костната плътност намалява и особено при жените възниква риск от остеопороза или остеопения. Доказано е обаче, че при редовен прием може да се увеличи костната и минералната плътност. Коститe да бъдат по-малко чупливи и да се стимулира дейността на остеобластите. За доброто състояние на сухожилията, ставите и костите, и за запазване еластичността, и якостта на съединителната тъкан е необходим колаген. Регенто препоръчва да разгледате и страницата ни за лечение на остеопороза.

След редица изследвания е установено, че приема на хидролизиран колаген помага за намаляване на болката при остеоартрит и ревматоиден артрит, и също така води до натрупване на колаген в хрущялите. Помага да се стимулират обособените клетки в ставите, наречени хондроцити, за да се създаде извънклетъчната матрица. Доказано е, че успокоява и възстановява храносмилателната система, като помага за регенерацията на лигавицата й, и плътните връзки на червата.

Колагенови пептиди имат положителен ефект при лечението на язви, гастрити и забързва двойно процеса на възстановяне на лигавицата. Неутрализира възпалителните реакции, активира регенеративните процеси и ускорява зарастването на рани от травми и изгаряния. Не на последно място приемът му е свързан със запазване на еластичността и младежкия вид на кожата.

Колагенът реално е съставен от аминокиселините glycine, proline, alanine & hydroxyproline, които помагат на кожата да забави процеса на стареене и контролирани изследвания потвърждават положителния ефект от него само след 8-12 седмици прием при доза от 5 до 10 грама на ден. Той се грижи за еластичността на кожата, прави я да изглежда по-млада, по-хидратирана и по-гладка.

Медицински ползи на колаген за пиене

Повечето хора свързват приема на колаген за пиене директно с подобряването състоянието на кожата и ставите. Ефектите от приема му със сигурност надминават и най-смелите ви очаквания.  Обикновено си представяме приложението на колаген като хранителна добавка за болни стави или като компонент в крем за лице. Всъщност колаген се употребява в медицината често дори за терапии. Така например той участва в приготвянето на специални плаки за офталмологията, за покриване на различни рани и сериозни изгаряния. По време на заздравяване на различните наранявания колагена привлича нови кожни клетки на мястото на раната, спомага за лечението и осигурява основа за растежа на нова тъкан.

Дози на хидролизиран колаген за пиене

Да не забравяме,че колагена е вид протеин и дневния му прием  е пряко свързан с активността на човек и съответно начинът му на живот. При хора със заседнал начин на живот, препоръчителния дневен прием трябва да бъде не по-малко от 6-7 грама. За спортисти и индивиди с активен начин на живот дневния прием на колаген трябва да е 12-14 грама.

Спорт с колагенови добавки за пиене и пептиди

Продуктова гама колаген на REGENTO

Хидролизиран колаген за пиене тип 1 на прах за млада кожа, здрави нокти и здрава коса

Колаген за стави, кости и мускули

Тъй като хрущялът отслабва и се разрушава с възрастта, може да започнете да усещате скованост и болки в ставите. Възможно е увеличаването на приема му да намали болката в стави и кости. Възможно е да облекчи и артрит.

В научно проучване, участниците приемали чист хидролизиран колаген източник в продължение на 90 дни. Резултатите показват, че симптомите на остеоартрит са намалели с 40%. В друго проучване с прием на колагенова добавка, участниците с тежък ревматоиден артрит почувствали облекчение при подути и болезнени стави, а 4 от 60 участници е настъпила пълна ремисия. Тази добавка е неденатурирана, което означава, че аминокиселините не се разграждат в резултат на обработка и излагане на висока температура.

Колаген Тип 1 за млада кожа, здрави нокти и здрава коса

Едно от най-известните предимства е способността му да поддържа блестяща и жизнена кожа. Този незаменим протеин осигурява еластичността `и, помагайки `и да изглежда по-млада и здрава.

Но с напредването на възрастта и намаляването на производството му, могат да се появят фини линии, хлабава кожа и сухота. И така, какво се случва, ако увеличите приема на този протеин с добавки?

Проучване, публикувано през 2014 г., произволно избира 90 жени на възраст от 35 до 55 години, които приемат добавка хидролизиран колаген. Останалата част от групата приема плацебо. Жените, които приемат хранителната добавка, показват подобрение в еластичността на кожата в рамките на четири седмици. Същият производител провежда и друго проучване през 2014 г. със същата добавка, която значително намалява бръчките само след осем седмици.

Препоръчваме ви да разгледате и ефектите от прием на глюкозамин сулфат. Против акне и бръчки, както и против вируси, Регенто препоръчва прием на коластра.

Колаген за пиене на прах и колагенови пептиди могат да увеличат масата на мускулите

Между 1-10% от мускулната тъкан се състои от колагенни пептиди или по-точно колагенови пептиди. Този протеин е необходим, за да поддържате вашите мускули силни и правилно функциониращи.

Проучванията показват, че добавките на хидролизирани колагенови пептиди спомагат за увеличаване на мускулната маса при хора със саркопения, загуба на мускулна маса, която се случва с възрастта.

В едно проучване 27 немощни мъже са приемали 15 грама от хранителната добавка, докато участват в програма за упражнения ежедневно в продължение на 12 седмици. В сравнение с мъжете, които са упражнявали, но не са го приемали, те са получили значително повече мускулна маса и сила.

Насърчава здравето на сърцето

Учените са предположили, че приемането на подобни добавки може да помогне за намаляване на риска от заболявания, свързани със сърцето.

Той осигурява структура на артериите, кръвоносните съдове, които пренасят кръвта от сърцето ви към останалата част от тялото ви. Без достатъчно от тези пептиди, артериите могат да станат слаби и крехки.

Това може да доведе до атеросклероза, заболяване, което се характеризира със стесняване на артериите. Атеросклерозата има потенциал да доведе до инфаркт и инсулт.

В едно проучване 31 здрави възрастни са приемали 16 грама ежедневно в продължение на шест месеца. В края на периода те са претърпели значително намаляване на сковаността на артериите в сравнение с преди да започнат да приемат добавката .

Лесни начини за увеличаване на приема на колаген

1.Експериментирайте с костен бульон

Костният бульон се прави след продължително варене на кости, за да се извлече вкусът и полезните хранителни вещества. Не само, че е отличен източник на колаген, но също така е вкусно и лесно да се добави към вашата диета, като се използва за приготвяне на супи и яхнии, пълнозърнести храни като ориз и киноа.

2.Допълнение с колагенови пептиди

Колагеновите пептиди за пиене са друга лесна опция за получаване на фиксацията на тази важна форма на протеин. Повечето марки продават хидролизирани колагенови пептиди, което означава, че аминокиселините в колагена са разбити, така че по-лесно се усвояват. Доза колаген може да се добави и към шейкове, горещи напитки или печени изделия, за да осигурим допълнителен протеин за деня.

Какво казва науката за колагена?

Дали приемът на допълнителни колагенови добавки ще ви помогне да се справите с вашите заболявания, зависи от вашето индивидуално състояние и начин на живот. Изследванията препоръчват колагенови добавки за възрастни хора и хора с артрит.

Има и много естествени начини да си набавите дневната доза от колаген за пиене. Ако искате да консумирате колаген по естествен начин, консумирайте добре балансирана, високо протеинова диета, която включва животински продукти. Колагенът се съдържа в говеждо, пиле, риба и яйчен белтък.

Какъв колаген да избера?

Има няколко вида колаген, зависи за какво ви трябва. Ако искате млада кожа, здрава коса и нокти, то тогава нашият колаген за пиене е подходящ за вас. При болни стави и кости, Регенто препоръчва Колаген Плюс Матрикс.

Как се пие колаген за пиене?

В нашата страница за колаген е упомената дозировката за всеки продукт. Прибавя се в чаша с вода и се разбърква. След като разбъркате хубаво, можете да пиете. Препоръчваме да разгледате нашата страница за по-подробни инструкции.

Полезен ли е колаген за моето здраве?

Да! Нашият колаген от Регенто е идентичен с този в човешките кости и кожа. С прибавен Витамин Ц за бързо усвояване. Ефектът и здравето са гарантирани!